Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Lege. Ce este Lege? Infomatii despre Lege. Afla mai multe despre Lege. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Lege


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Drept de proprietate afectat de modalitati

    Acel drept de proprietate asupra unuia sau mai multor bunuri care, fie ca apartine simultan si concurent la doua sau mai multe persoane, fie ca existenta lui viitoare in patrimoniul titularului actual depinde de un eveniment sau de o imprejurare prevazuta de lege sau stabilita prin vointa omului.

  • Termen imperativ

    Sinonim - termen peremtoriu   Termen care impune ca inaintea indeplinirii lui sa se efectueze un act sau sa se exercite un drept.   Spre exemplu, legea prevede ca in termenul de 10 zile sa se depuna apelul.   Vezi si Termen prohibitiv.

  • Divizarea societatilor comerciale

    Divizarea – este operatiunea prin care intreg patrimoniul unei societati este impartit in mai multe fractiuni transmise simultan la mai multe societati deja existente sau noi. Divizarea se realizeaza in general in profitul societatii “mama” si are ca efect o concentrare de intreprinderi. Modalitati de realizare: Divizarea poate fi de doua feluri : a) Divizare totala – se imparte intreg patrimoniul societatii scindate. b) Divizare partiala – [...]

  • Drept subiectiv civil

    Dreptul subiectiv civil exprima posibilitatea recunoscuta de normele dreptului civil (adica de dreptul civil obiectiv) subiectului activ, in virtutea careia acesta poate avea, in limitele determinate de lege, o anumita conduita si poate pretinde subiectului pasiv sa aiba o conduita corespunzatoare, adica sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, in caz de nevoie putand apela la forta coercitiva a statului.

    Taguri:juridic
  • Reprezentare succesorala

    Procedeul tehnico-juridic prin care un mostenitor de grad mai indepartat urca in locul si gradul ascendentului sau (care a precedat deschiderea succesiunii), pentru a culege partea de mostenire care s-ar fi cuvenit ascendentului lor, daca acesta ar mai fi fost in viata (art.664 Cod Civil). Reprezentarea succesorala este permisa de lege numai in privinta descendentilor in linie dreapta (art.665 Cod Civil), si in privinta descendentilor din frati si surori (art.666 Cod Civil).

    Taguri:juridic