Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Mostenitor aparent. Ce este Mostenitor aparent? Infomatii despre Mostenitor aparent. Afla mai multe despre Mostenitor aparent. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Mostenitor aparent


Persoana care are posesiunea unei mosteniri si care este considerat drept proprietar al unor bunuri succesorale, fara a fi indreptatit la aceasta.

 

Adevaratul mostenitor are impotriva acestuia petitiunea de ereditate, menita sa stabileasca pe cale judecatoreasca calitatea de succesor a reclamantului si a exclude pe mostenitorul aparent.

 

Actiunea de ereditate se poate exercita numai in conditiile legii (spre exemplu, paratul poseda bunurile succesorale) si este de competenta judecatoriei pe raza careia a fost deschisa succesiunea.

 

Mostenitorul aparent, care a pierdut procesul, este obligat sa restituie reclamantului toate bunurile succesorale mobile si imobile, daca le-a instrainat, numai pretul obtinut (daca a fost de bun-credinta).

 

Acestuia, daca a fost de buna sau rea credinta, i se restituie cheltuielile facute pentru conservarea, intretinerea sau ameliorarea bunurilor ce le-a avut in posesie.

 

Restituirea fructelor de catre mostenitorul aparent se va face numai in cazul in care a fost de rea-credinta.

Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si