Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Pădure. Ce este Pădure? Infomatii despre Pădure. Afla mai multe despre Pădure. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Pădure


Conform Codului Silvic: sunt considerate PĂDURI şi sunt cuprinse în fondul forestier naţional, terenurile acoperite cu vegetaţie forestieră cu o suprafaţă mai mare de 0,25 ha.

 

Întindere mare de teren acoperită de copaci; mulțime densă de copaci crescuți în stare sălbatică, în care predomină una sau mai multe specii, pe lângă care se mai află arbuști, plante erbacee, mușchi etc., precum și diferite specii de animale.

Vezi si: Fond forestier, Terenuri cu destinatie forestiera

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Forestier

  1. Privitor la păduri; de pădure; în legătură cu exploatările de păduri; silvic. ◊ Perdea forestieră = plantație de pădure, îngustă și lungă, destinată mai ales prevenirii și combaterii procesului de eroziune. 2. Care ține de exploatarea și prelucrarea pădurilor; referitor la păduri. Industrie ~ă. Perdea ~ă fâșie de pădure care se plantează în câmp pentru a preveni eroziunile.

 • Defrisare

  Actiunea de inlaturare completa a vegetatiei forestiere, fara a fi urmata de regenerarea acesteia, incluzand scoaterea si indepartarea cioatelor arborilor si arbustilor, cu schimbarea folosintei si/sau a destinatiei terenului. A înlătura prin tăiere arborii dintr-o anumită porțiune de pădure; a despăduri.

 • Arboret

  Portiunea omogena de padure atat din punctul de vedere al populatiei de arbori, cat si al conditiilor stationale. (Codul Silvic) Teren plantat cu numeroase specii de arbori și arbuști și destinat studiului condițiilor lor de dezvoltare.

 • Perdele forestiere de protectie

  Formatiunile cu vegetatie forestiera, amplasate la o anumita distanta unele fata de altele sau fata de un obiectiv cu scopul de a-l proteja impotriva efectelor unor factori daunatori si/sau pentru ameliorarea climatica, economica si estetico-sanitara a terenurilor. Șir de arbori sădiți în linie dreaptă, de obicei cu scopul de a proteja culturile (împotriva vântului); p. ext. fâsie de pădure.

 • Control de fond forestier

  Totalitatea actiunilor efectuate in fondul forestier, in conditiile legii, de catre personalul care asigura administrarea padurilor si serviciile silvice, in scopul: verificarii starii limitelor si bornelor amenajistice; verificarii suprafetei de padure in scopul identificarii, inventarierii si evaluarii valorice a arborilor taiati in delict, a semintisurilor utilizabile distruse sau vatamate, a oricaror altor pagube aduse padurii, precum si stabilirii cauzelor care le-au produs; [...]