Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Pasiv. Ce este Pasiv? Infomatii despre Pasiv. Afla mai multe despre Pasiv. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Pasiv


1. Din punct de vedere juridic, reprezinta drepturile si obligatiile titularului de patrimoniu.

 

2. Din punct de vedere financiar-contabil, reflecta finantarea fondurilor unitatii patrimoniale (proprie sau straina). In conformitate cu normele contabile romanesti, pasivul bilantier se structureaza in patru mari categorii:

- capitalurile proprii;

- provizioanele pentru riscuri si cheltuieli;

- datoriile;

- conturile de regularizare si asimilate.

 

3. Din punct de vedere economic, reflecta modul de provenienta a capitalului in cadrul raporturilor de proprietate (capital propriu si/sau strain).

 

Vezi si Active, Patrimoniu, Contabilitate.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Rata dobanzii

  Cota procentuala ce se aplica de catre banci la creditele acordate si se incaseaza de catre acestea la datele convenite prin contractele de credit sau la disponibilitatile care sunt pastrate in conturi bancare.   Marimea ratei dobanzii este data de cererea si oferta de resurse pe piata bancara, taxa oficiala a scontului, puterea economica a unui stat, rata inflatiei, politica adoptata de fiecare banca in parte.   In practica intalnim doua notiuni: rata dobanzii [...]

 • Datorie

  Suma de bani sau alte valori care trebuie platite de catre un debitor unei alte persoane, numita creditor, la un termen stabilit de comun acord, numit scadenta. Sinonim - creanta pasiva, pasiv extern 1. Din punct de vedere juridic, obligatie asumata de o persoana fizica sau juridica (debitor) fata de o alta persoana fizica sau juridica (creditor), care are la randul lui o creanta, atestata intr--un raport juridic privind restituirea la un anumit termen a unei sume de bani sau a unor bunuri. [...]

 • Obligatia

  In sens larg este raportul juridic in continutul caruia intra dreptul subiectiv al creditorului, de a cere subiectului pasiv-debitor, de a face sau a nu face ceva, sub sanctiunea constrangerii. in sens restrans, obligatia este considerata a fi acel raport juridic in virtutea caruia debitorul este tinut fata de creditor la o prestatie pozitiva (a da sau a face) sau la o abstentiune (a nu face).

  Taguri:juridic
 • Dreptul de creanta

  Sinonim (in materia obligatiilor) - drept personal Acel drept subiectiv (relativ) patrimonial in virtutea caruia subiectul activ determinat (creditorul) poate pretinde subiectului pasiv, tot determinat (debitorul), sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat.   Numarul drepturilor de creanta nu este limitat.

 • Mostenitor neregulat

  Legatarii si statul, care nu sunt "continuatori" ai persoanei defunctului, ci simpli succesori la bunuri.   Ca atare, ei raspund de pasivul succesiunii numai in limita valorii bunurilor dobandite din succesiune.

  Taguri:juridic