Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Patrimoniul. Ce este Patrimoniul? Infomatii despre Patrimoniul. Afla mai multe despre Patrimoniul. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Patrimoniul


Are in componenta sa un activ in care se regasesc bunurile, ca obiecte ale drepturilor si obligatiilor, si un pasiv care regrupeaza drepturile si obligatiile titularului de patrimoniu (este un complex de drepturi si de obligatiuni cu respectivele lor obiecte de drepturi si obligatiuni).
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Aport in natura

  Are ca obiect anumite bunuri imobile (cladiri, instalatii etc.), bunuri mobile corporale (materiale, marfuri etc.) sau incorporale (creante, fond de comert etc.). sunt admise la toate formele de societate comerciala. se realizeaza prin transferarea drepturilor corespunzatoare si predarea efectiva a bunurilor catre societate. poate consta in transmiterea catre societate a dreptului de proprietate asupra bunului ori doar a dreptului de folosinta. In lipsa unei stipulatii contrare, bunurile devin [...]

  Taguri:juridic, economic
 • Activ succesoral

  Ansamblul valorilor pozitive (drepturi patrimoniale si bunuri) existente in patrimoniul unei persoane fizice la data decesului acesteia, care formeaza obiectul transmisiunii mostenirii si totodata al impartelii succesorale. Fac parte din activul succesoral bunurile mobile, bunurile imobile, precum si creantele defunctului (fata de mostenitori si fata de terti).

 • Element al activului patrimonial

  Orice drept sau bun care face parte din patrimoniul unei persoane fizice sau juridice.

 • Silvicultura

  - Știință care se ocupă cu studiul culturii, amenajării și exploatării pădurilor; ramură a economiei forestiere care cuprinde amenajarea și protecția patrimoniului forestier, asigurând materia primă pentru industria forestieră. - Ansamblul de preocupari si actiuni privind cunoasterea padurii, crearea si ingrijirea acesteia, recoltarea si valorificarea rationala a produselor sale, prelucrarea primara a lemnului, precum si organizarea si conducerea intregului proces de gestionare.

 • Ocupatiune

  Mod de dobandire a dreptului de proprietate prin luarea in posesie a unor bunuri ce nu sunt cuprinse in patrimoniul nimanui.