Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Persoana fizica. Ce este Persoana fizica? Infomatii despre Persoana fizica. Afla mai multe despre Persoana fizica. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Persoana fizica


Reprezinta omul privit individual, ca titular de drepturi si obligatii.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Debitor

  persoana fizica sau juridica care a primit o suma de bani sau alte valori de la creditor, si care are obligatia de a le restitui la un anumit termen, stabilit de comun acord intre parti. Este subiectul pasiv al unui raport juridic, care este tinut sa execute in favoarea creditorului o anumita prestatie determinata, de a da, a face sau a nu face ceva.

 • Act de dispozitie

  1. Din punctul de vedere al dreptului civil, acele acte juridice civile care au ca rezultat iesirea din patrimoniul unei persoane a unui drept ori grevarea unui bun cu o sarcina reala (ipoteca, gaj). Spre exemplu vanzarea, schimbul, donatia, renuntarea la un drept etc.   2. Din punct de vedere comercial, masura luata de adunarea generala a unei societati comerciale ori de persoana fizica ce are calitatea de presedinte sau director si care este abilitata de adunarea generala [...]

  Taguri:juridic
 • Contract de comision

  Contract in temeiul caruia o persoana fizica sau juridica numita comisionar, se obliga fata de alta persoana (fizica sau juridica) numita comitent, sa incheie anumite acte juridica in nume propriu, dar in contul acesteia din urma, primind pentru serviciul respectiv o remuneratie numita comision, calculata procentual la valoarea operatiunii realizate.

 • Imprumutator

  persoana fizica sau juridica care imprumuta o suma de bani sau bunuri unei alte persoane fizice sau juridice numita imprumutat pe o anumita perioada de timp si contra unei dobanzi sau chirii.

 • Depunere

  Operatiune prin care o persoana fizica sau juridica depune numerar la ghiseul unei banci pentru a fi inregistrat in cont sau pentru achitarea serviciului datoriei fata de banca.