Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Piatra. Ce este Piatra? Infomatii despre Piatra. Afla mai multe despre Piatra. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Piatra


Material solid, de natura minerala, gasit ca atare in natura (piatra naturala, roca) sau realizat artificial, prin aglomerarea cu ajutorul unui liant a unor fragmente de piatra naturala (piatra artificiala turnata, piatra artificiala cu lianti) sau prin arderea unor pamanturi (piatra artificiala din pamant ars, material ceramic).
Pietrele se caracterizeaza printr-un bun comportament la actiunile factorilor exteriori fizici sau chimici, dar si la unele dintre solicitarile mecanice ce intervin in constructii.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Piatra de talie

  Element pentru constructie, din piatra naturala, ce are cel putin patru fete prelucrate.

 • Buciarda

  Ciocan pentru piatra, avand pe fetele de izbire dinti in forma de piramida, folosit la buciardare.

 • Glaf

  Element din metal, lemn, piatra (artificala sau naturala) sau din material plastic utilizat pentru finisarea partii inferioare a golurilor de fereastra. Sub acesta se pot monta de obicei corpurile de incalzire, iar in functie de conformatia acestuia pot exista strapungeri care sa permita iesirea caldurii. Elementele de finisare la exterior ale golurilor de fereastra se numesc solbancuri.

 • Asiza

  Rand sau strat orizontal de material (piatra, caramida, de strat beton etc.), asezat in constructia unei zidarii.

 • Pavaj

  Denumire data finisajului suprafetelor orizontale exterioare destinate circulatiei pietonale sau vehiculelor, format din blocuri din piatra, lemn sau material ceramic, montate unele langa altele pe un pat de nisip sau mortar.