Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Piatra. Ce este Piatra? Infomatii despre Piatra. Afla mai multe despre Piatra. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Piatra


Material solid, de natura minerala, gasit ca atare in natura (piatra naturala, roca) sau realizat artificial, prin aglomerarea cu ajutorul unui liant a unor fragmente de piatra naturala (piatra artificiala turnata, piatra artificiala cu lianti) sau prin arderea unor pamanturi (piatra artificiala din pamant ars, material ceramic).
Pietrele se caracterizeaza printr-un bun comportament la actiunile factorilor exteriori fizici sau chimici, dar si la unele dintre solicitarile mecanice ce intervin in constructii.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Glaf

  Element din metal, lemn, piatra (artificala sau naturala) sau din material plastic utilizat pentru finisarea partii inferioare a golurilor de fereastra. Sub acesta se pot monta de obicei corpurile de incalzire, iar in functie de conformatia acestuia pot exista strapungeri care sa permita iesirea caldurii. Elementele de finisare la exterior ale golurilor de fereastra se numesc solbancuri.

 • Buciarda

  Ciocan pentru piatra, avand pe fetele de izbire dinti in forma de piramida, folosit la buciardare.

 • Baraca

  Constructie provizorie sau semipermanenta, usoara, fara subsol, asezata pe fundatii putin adanci. Se executa din lemn, din zidarie, din piatra, din materiale aglomerate usoare. Uneori se executa din panouri demontabile, proiectate dupa un modul. Serveste pentru locuit, birouri, depozite de materiale etc. Baracile pot fi fixe, demontabile si mobile, cand sunt echipate cu roti.

 • Pietris

  Material granular format din fragmnete de piatra dura, rotunjite prin transportul lor de catre apele curgatoare. Impreuna cu nisipul, pietrisul este folosit la prepararea betoanelor. Pietrisul utilizat in constructii are diametrul granulei cuprins intre 7 si 30 mm si, exceptional, poate ajunge la 70 mm.

 • Buiandrug

  Grinda de mici dimensiuni (lemn, metal sau beton armat) ce sustine zidaria sau planseul deasupra unui gol de usa sau de fereastra situat intr-un perete de zidarie din piatra, din caramida sau din alte materiale cu caracteristici similare.