Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Plan. Ce este Plan? Infomatii despre Plan. Afla mai multe despre Plan. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Plan


1. Document oficial, componenta a planificarii macroeconomice, in care se includ, intr-o anumita succesiune si conexiune, indicatorii referitori la tendintele maximale sau minimale ale sensului si dimensiunilor evolutiei economiei in orizontul de timp adoptat, ca si la masurile specifice de politica economica, la finalitatea sociala a intregului sistem de indicatori de plan.

 

2. Proiect elaborat cu anticipare, cuprinzand o suita ordonata de operatii destinate sa duca la atingerea unui scop.

 

3. Distributie metodica a partilor componente ale unei lucrari stiintifice, literare, ale unei expuneri etc.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Proiect

  1. plan sau intentie de a intreprinde ceva, de a organiza, de a face un lucru.   2. Prima forma a unui plan (economic, social, financiar etc.), care urmeaza sa fie discutat si aprobat pentru a primi un caracter oficial si a fi pus in aplicare. 3. Lucrare tehnica, compusa din piese desenate si piese scrise, urmand a constitui documentatia pentru realizarea unei lucrari: obiect, instalatie, cladire etc.

 • Actiune posesorie generala

  Sinonim - actiune in complangere   Actiune ce poate fi denumita de drept comun, pentru ca este folosita pentru a face sa inceteze orice tulburare a posesiei, cu exceptia cazului in care posesorul este deposedat prin violenta.   Tulburarile in posesie pot fi de fapt (orice act material prin care se incalca posesia bunului, cum ar fi actele de trecere pe terenul vecinului, fara a avea in acest sens un drept de servitute), sau de drept (un act judiciar sau [...]

 • Servitute legala

  Acea servitute care se stabileste ex lege, pe baza unor dispozitii normative exprese, in considerarea utilitaii publice ori in interesul comun al proprietarilor unor imobile invecinate cum sunt: servitutea de trecere in cazul locului infundat, servitutea picaturilor din streasina, servitutea negativa de vedere, servitutea distantei plantatiilor etc.

 • Mocheta

  Material de pardoseala din fibre naturale sau sintetice tesute sau impaslite, utilizat sub forma de covoare sau de dale ce acopera intreaga suprafata a incaperii, fiind lipit sau fixat de planseu.

 • Servitute neaparenta

  Acea servitute a carei existenta nu poate fi cunoscuta printr-un semn exterior sau lucrare exterioara vizibila, cum sunt, de pilda, servitutea de a nu cladi sau de a nu zidi decat pana la o anumita distanta sau inaltime, ori servitutea de a nu planta la o distanta mai mica decat cea prevazuta de lege.