Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe x

Definitie Pluta. Ce este Pluta? Infomatii despre Pluta. Afla mai multe despre Pluta. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Pluta


1. Material usor si elastic, ce se obtine din scoarta arborelui de pluta si care, macinat si supus unui proces de expandare in autoclave, sta la baza mai multor produse utilizate in lucrari de izolatii acustice si termice. De asemenea, pluta fin macinata este utilizata la fabricarea linoleum-ului.
2. Platforma plutitoare formata prin legarea intre ele cu cabluri a mai multor trunchiuri de copac, constituind un sistem economic de transport al lemnului pe apa.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Expandat

    Termen care conferit unui material arata ca acesta a suferit o marire de volum printr-un proces intern de degajare de gaze sau de destramare a tesuturilor: polistiren expandat, pluta expandata etc.

  • Linoleum

    Material obtinut prin asternerea pe un suport textil sau de hartie a unei paste din pluta macinata, linexim si unele adaosuri: coloranti, stabilizatori etc. Linoleum-ul se livreaza sub forma de suluri, covoare si dale cu suport din tesatura de iuta, destinate pardoselilor si sub forma de tapete cu suport de hartie sau de panza, destinate finisarii peretilor.