Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Polita. Ce este Polita? Infomatii despre Polita. Afla mai multe despre Polita. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Polita


Inscris, intr-o forma speciala, emis de persoane fizice sau juridice, prin care se atribuie posesorului ei dreptul de creanta asupra unei sume de bani ce va fi onorata de catre debitor, la scadenta.

 

In functie de modul si conditiile stingerii datoriei, de forma pe care o imbraca, de castigul aferent, polita poarta denumiri specifice:

 

- cambie,

- bilet la ordin,

- trata,

- cec, unele dintre ele constituind baza banilor pe credit.

 

Polita se poate afla in posesia creditorului pana la scadenta, poate fi transmisibila altor persoane pentru stingerea unor datorii sau se poate afla la banci, fiind scontata in vederea obtinerii de credite.

 

Polita inversa (recambia) este o polita prezentata debitorului de catre o persoana care a achitat. polita protestata, ca urmare a neachitarii ei la scadenta, situatie in care debitorul este obligat sa restituie suma platita, inclusiv dobanzile si cheltuielile de protest. In sistemul de polita prezinta importanta polita de asigurare, care este un act emis de o societate de asigurare si care cuprinde drepturile si obligatiunile asiguratului si ale asiguratorului, confirmand incheierea asigurarii facultative a persoanelor sau bunurilor.

 

Asiguratul se obliga sa plateasca asiguratorului o anumita prima de asigurare; asiguratorul preia anumite riscuri si isi asuma obligatia de a despagubi pe asigurat pentru daunele eventuale generate de riscurile pentru care s-a incheiat polita de asigurare.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Megalopolis

    Termen utilizat pentru prima data de J. Gottman, in deceniul al VI-lea al secolului XX, pentru a descrie banda crescanda si relativ continua de asezari urbane, suburbane si exurbane dezvoltata de la New York si Philadelphia catre Baltimore, fenomen ce incepe sa fie prezent si in Europa vestica. Ansamblu urban gigant, rezultat al unor conurbatii multiple si complexe luand forma unui oras continuu, care s-a format atunci cand interstitiile rurale dintre ariile metropolitane au fost inghitite de [...]

  • Obligo

    1. Datoria, obligatia rezultata din polita.   2. Registre bancare in care se evidentiaza datoriile totale ale persoanelor fata de banca, rezultate din polite.