Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Profil. Ce este Profil? Infomatii despre Profil. Afla mai multe despre Profil. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Profil


Profil cu o forma sectiunii transversale care imita litera U. Poate exista si in variante cu alte forme de sectiune transversala, precum C si Z.
Etichete: Profil
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Arendas

  Cel ce ia in arenda. Calitatea de arendas o poate avea orice persoana fizica, daca este cetatean roman, indiferent daca are domiciliul in tara sau in strainatate (art.3 alin.1 din legea arendarii nr.16/1994, modificata), dar care "trebuie sa aiba pregatire de specialitate agricola, practica agricola sau un atestat de cunostinte agricole si sa prezinte garantiile solicitate de arendatori" (art.3 alin.2). De asemenea, poate avea calitatea de arendas si orice persoana juridica romana, cu sediul in [...]

 • Tigla

  Produs ceramic destinat invelitorilor, prezentandu-se sub forma unor placi ce se alatura si se acopera partial, putand fi uneori prevazute si cu dispozitive de fixare si cu profile care sa asigure imbinarea cu elementele vecine in vederea unei mai bune etansari. In raport cu forma si profilatia, in productia curenta din tara nopastra se disting: tiglele-solzi, tiglele cu jgheab trase (cu simplu falt) si tiglele cu jgheab presate (cu dublu falt).

 • Pervaz

  Denumire data unor baghete de lemn, variat profilate, utilizate indeosebi la acoperirea rosturilor dintre elementele din lemn (pardoseli, ferestre, usi, mobilier inzidit) si peretii cu care acestea vin in contact.

 • Scandura

  Piesa de cherestea cu sectiunea de forma unui dreptunghi alungit, cu latimea mai mare decat dublul grosimii dar cel putin 8 cm, iar grosimea de cel mult 4 cm. Scandura faltuita este scandura prevazuta pe ambele canturi cu cate un profil intrat (falt) astfel dispuse incat sa permita imbinarea a doua scanduri alaturate. Scandurile faltuite sunt destinate realizarii captuselilor interioare sau exterioare ale constructiilor din lemn si, de regula, au fata aparent rindeluita.

 • Verificator de proiect

  Specialist cu multa experienta in domeniul sau de activitate, atestat ca atare de catre Ministerul de resort. In cazul constructiilor, verificatorii sunt atestati de catre Ministerul Lucrarilor Publice. Verificatorii sunt profilati pe specialitati cum sunt: arhitectura, structura de rezistenta, instalatii etc. Verificatorul trebuie sa fie independent fata de proiectant.