Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe x

Definitie Proprietar. Ce este Proprietar? Infomatii despre Proprietar. Afla mai multe despre Proprietar. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Proprietar


Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Partida cadastrala

  Suma corpurilor de proprietate care apartin aceluiasi proprietar în cuprinsul unei unitãti administrativ-teritoriale (comunã, oras sau municipiu).

 • Codificare cadastrala

  operatiunea prin care se atribuie numere identificatoare (coduri) de recunoastere unicã a corpurilor de proprietate în raport cu proprietarul.

 • Expropriere

  Modalitatea de dobandire de catre stat a dreptului de proprietate asupra unor bunuri apartinand altor proprietari persoane fizice sau persoane juridice - , pentru satisfacerea unor interese obstesti, generale.

 • Aport in natura

  Are ca obiect anumite bunuri imobile (cladiri, instalatii etc.), bunuri mobile corporale (materiale, marfuri etc.) sau incorporale (creante, fond de comert etc.). sunt admise la toate formele de societate comerciala. se realizeaza prin transferarea drepturilor corespunzatoare si predarea efectiva a bunurilor catre societate. poate consta in transmiterea catre societate a dreptului de proprietate asupra bunului ori doar a dreptului de folosinta. In lipsa unei stipulatii contrare, bunurile devin [...]

  Taguri:juridic, economic
 • Aluviunea

  Reprezinta o forma a accesiunii imobiliare naturale ce consta in cresterile de pamant care se fac succesiv de-a lungul malurilor apelor curgatoare, crestere ce se cuvine proprietarului fondului riveran.