Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosiri cookie-urilor. Afla mai multe x

Definitie Proprietar. Ce este Proprietar? Infomatii despre Proprietar. Afla mai multe despre Proprietar. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Proprietar


Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Valori mobiliare

  Titluri de valoare negociabile reprezentand diferite creante (sau titluri de credit), precum si drepturi de proprietate (participatii). Se disting valori mobiliare la purtator care sunt anonime, si valori mobiliare nominative, identitatea proprietarului fiind cunoscuta de emitent. In prezent valorile mobiliare sunt dematerializate si depuse in cont la institutiile financiar-bancare. Valorile mobiliare sunt transmisibile cu usurinta si pot fi negociate pe piete special organizate.

 • Actiunea in revendicare

  Este actiunea prin care proprietarul care a pierdut posesia asupra unui bun individual determinat, cere instantei sa i se stabileasca dreptul de proprietate asupra bunului si sa redobandeasca posesia lui de la cel care il stapaneste fara drept.

 • Drept de folosinta

  Atribut al dreptului de proprietate, in temeiul caruia proprietarul are puterea de a utiliza bunul in propriul sau interes, dobandind in proprietate fructele si veniturile pe care le poate obtine din acesta.

 • Accesiune imobilara

  Forma a accesiunii ce consta in unirea prin incorporare a unor bunuri mobile care apartin unor proprietari diferiti, unire prin care se formeaza un lucru mobil nou ce revine proprietarului lucrului cel mai important dintre cele care s-au unit, cu obligatia de a despagubi pe proprietarul lucrului mai putin important.

 • Drept de posesie

  Atribut al dreptului de proprietate, constand in prerogativa proprietarului de a stapani, in fapt, direct si nemijlocit bunul, prin putere proprie si in interes propriu, sau de a consimti ca stapanirea de fapt a bunului sa se faca, in numele si in interesul lui, de catre o alta persoana.