Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Registru de transcriptiuni si inscriptiuni. Ce este Registru de transcriptiuni si inscriptiuni? Infomatii despre Registru de transcriptiuni si inscriptiuni. Afla mai multe despre Registru de transcriptiuni si inscriptiuni. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Registru de transcriptiuni si inscriptiuni


Este sistemul de inscriere in documente publice a corpurilor de proprietate impreuna cu drepturile imobiliare pe care le au proprietarii si posesorii asupra lor.

 

Publicitatea imobiliara se realizeaza prin cartea funciara.

 

Publicitatea imobiliara intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din acelasi teritoriu administrativ si se realizeaza de catre oficiile teritoriale pentru imobilele situate in raza de activitate a acestora Activitatea de publicitate imobiliara in cadrul oficiilor teritoriale este indeplinita de registratori de carte funciara, denumiti in continuare registratori, numiti prin ordin al directorului general al Agentiei Nationale, in urma unui concurs organizat de aceasta.

 

Publicitatea imobiliara este reglementata de Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996

Dictionar de termeni imobiliari