Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Scara de intensitate seismica MSK64. Ce este Scara de intensitate seismica MSK64? Infomatii despre Scara de intensitate seismica MSK64. Afla mai multe despre Scara de intensitate seismica MSK64. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Scara de intensitate seismica MSK64


Scara de intensitate seismica MSK64

 

Grad

 

Scara de intensitate seismica

Medvedev-Sponheuer-Karnik

MSK 64

1

Imperceptibil

Intensitatea oscilatiilor ramane sub limita sensibilitatii oamenilor. Cutremurul este detectat si inregistrat numai de seismografe

2

Greu perceptibil (foarte slab)

Simtit de persoanele in stare de repaus. Nu afecteaza obiectele. Fara daune la cladiri.

3

Slab

Este simtit de putini oameni, care se afla in interiorul locuintei sau afara. Observatorii atenti remarca oscilatia usoara a obiectelor atarnate, mult mai pronuntata la etajele superioare. Fara daune la cladiri.

4

Moderat

Este simtit de multi oameni care se  afla in interiorul sau in afara locuintei. Din cei care dorm, putini pot fi treziti. Ferestrele, usile si vesela zangane. Pardoselile si peretii scartaie, mobila incepe sa uruie. Obiectele atarnate, lichidul din vase oscileaza usor. Fara daune la cladiri.

5

Suficient de Puternic

Zguduire generala a cladirilor. Este simtit de toti oamenii. Multi dintre cei care dorm se trezesc. Putini oameni parasesc locuintele. Animalele sunt nelinistite. Obiectele atarnate oscileaza considerabil. Tablourile se deplaseaza din loc. Anumite obiecte fixate, pot fi deplasate. Usile si ferestrele deschise se inchid si se deschid cu zgomot. Din vasele umplute, deschise, lichidul se varsa. Avarii usoare la constructii.

6

Puternic

Este simtit de toti oamenii. Multi dintre ei, aflati in interiorul cladirilor se sperie si alearga afara. Putine persoane isi pierd echilibrul. Se pot sparge vase si obiecte din sticla. Cad tablourile de pe pereti. Fisuri si crapaturi in pereti, desprinderea unor bucati de tencuiala, caderea unor tigle de pe acoperis, crapaturi la constructiile din caramida.

7

Foarte Puternic

Majoritatea oamenilor sunt speriati si parasesc locuintele. Crapaturi mari si adanci in pereti; caderea cosurilor de fum si distrugerea unor acoperisuri; surpari ale partilor carosabile pe pante abrupte; distrugeri ale portiunilor de imbinare a conductelor. Se produc alunecari de teren.

8

Distrugator

Mobila se poate rasturna. Unele cladiri (parti de cladire) se prabusesc. Se observa alunecari de teren in zonele depresionare si pe pantele abrupte. Apar crapaturi mari in teren, au loc caderi de roci.

9

Devastator

Panica generala. Oamenii sunt aruncati la pamant. Se produc avarii importante ale structurilor construite corect, conductele subterane sunt partial distruse, se produce deformarea sinelor de cale ferata si avarierea partilor carosabile ale drumurilor. Au loc caderi de roci si multe alunecari de teren

10

Nimicitor

Constructiile se prabusesc partial sau in totalitate. Degradari importante in baraje. Şinele de cale ferata se deformeaza. Masive alunecari de teren.

11

Catastrofal

Majoritatea cladirilor si structurilor sunt distruse. Fracturi si deplasari ale terenului.

12

Foarte Catastrofal

Toate constructiile de suprafata si subterane sunt distruse total. Suprafata pamantului este complet schimbata, devieri ale cursurilor de apa.

 

Dictionar de termeni imobiliari