Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Solidaritate pasiva. Ce este Solidaritate pasiva? Infomatii despre Solidaritate pasiva. Afla mai multe despre Solidaritate pasiva. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Solidaritate pasiva


Obligatia afectata de modalitatea solidaritatiii pasive da dreptul creditorului sa pretinda plata intregii datorii de la oricare dintre debitorii solidari iar, la nevoie, sa urmareasca pe oricare, la alegerea sa.

 

De aceea, solidaritatea are si functia unei adevarate garantii a reaizarii creantei, creditorul avand drept de gaj general asupra a doua sau mai multe patrimonii, in functie de numarul debitorilor solidari.

 

Presupune deci existenta a doi sau mai multi debitori.

Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Solidaritate

    Din punctul de vedere al dreptului civil, este o modalitate a obligatiei, in temeiul careia obligatia ramane nedivizata, in sensul ca, daca obligatia are mai multi creditori, fiecare dintre ei este indreptatit sa ceara debitorului plata intregii creante, iar daca sunt mai multi debitori, fiecare dintre ei este obligat sa plateasca intreaga datorie.   Solidaritatea este activa atunci cand are mai multi creditori, si este pasiva cand obligatia are mai multi debitori.

    Taguri:juridic