Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Statistica oficiala. Ce este Statistica oficiala? Infomatii despre Statistica oficiala. Afla mai multe despre Statistica oficiala. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Statistica oficiala


Statistica oficiala, acopera ansamblul activitatilor organizate pentru colectarea, procesarea, analiza, diseminarea datelor statistice, dezvoltarea culturii statistice, constituirea si administrarea seriilor de date statistice oficiale realizate de:

 

- autoritatile si institutiile publice, exclusiv Banca Nationala a Romaniei, cuprinzand date si informatii cu caracter demografic, social, economic, de mediu, financiar si juridic, necesare cunoasterii realitatilor economice si sociale, fundamentarii strategiilor de dezvoltare si prognozelor, a deciziilor guvernamentale si ale operatorilor economici, elaborarii cercetarilor stiintifice, informarii opiniei publice si cooperarii internationale in domeniul statistic;

- Banca Nationala a Romaniei, pentru domeniile in care are atributii potrivit legii proprii de organizare si functionare.

 

Din Sistemul statistic national fac parte: Institutul National de Statistica, directiile sale teritoriale si alte institutii din subordine; oficiile de statistica ale administratiei publice centrale guvernamentale; oficiile de statistica ale administratiei publice locale; oficiile de statistica ale altor autoritati si institutii publice, altele decat cele existente in structura Bancii Nationale a Romaniei; Banca Nationala a Romaniei.

 

Statistica oficiala in Romania este reglementata prin Legea nr. 226/2009.

Dictionar de termeni imobiliari