Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Studiu geotehnic. Ce este Studiu geotehnic? Infomatii despre Studiu geotehnic. Afla mai multe despre Studiu geotehnic. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Studiu geotehnic


Documentatie tehnica ce analizeaza stratificarea si proprietatile fizico-mecanice ale terenului, prezenta apei subterane, adancimea nivelului freatic, adancimea optima de fundare a constructiei, capacitatea portanta a solului, face precizari si recomandari de proiectare si executie. El are rolul de a furniza inginerului proiectant al structurii de rezistenta informatiile necesare pentru dimensionarea optima a structurii de rezistenta a constructiei in general si in mod special a fundatiei.

Acesta nu se rezuma doar la realizare de noi constructii, ci si la modernizarea, extinderea, realibitarea sau extinderea uneia vechi. Tot studiul geotehnic ofera solutii pentru alte categorii de lucrari cu ar fi stabilizarea unei alunecari de teren ce pune in pericol un anumit obiectiv (ex: o casa, un drum) sau ofera tehnologii de imbunatatire a terenurilor de fundare.
Dictionar de termeni imobiliari