Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Subiect activ. Ce este Subiect activ? Infomatii despre Subiect activ. Afla mai multe despre Subiect activ. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Subiect activ


Titularul unui drept subiectiv. Creditorul.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Obiect al raportului juridic civil

  Actiunea sau inactiunea, adica conduita la care este indrituit subiectul activ si de care este tinut subiectul pasiv.

  Taguri:juridic
 • Drept relativ

  Acel drept subiectiv civil, in temeiul caruia subiectul activ (creditorul), care este determinat, are posibilitatea de a pretinde de la subiectul pasiv (debitorul), de asmenea determinat, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva.

  Taguri:juridic
 • Indivizibilitate

  1. Din punctul de vedere al dreptului civil, o modalitate a obligatiilor in caz de pluralitate de subiecte, in temeiul careia fiecare dintre creditori este indreptatit si fiecare dintre deebitori este obligat la plata integrala a creantei. Indivizibilitatea poate fi naturala sau conventionala. cand exista o pluralitate de creditori indivizibilitatea este activa, iar cand exista o pluralitate de debitori, este o indivizibilitate pasiva.   2. Din punctul de vedere al dreptului [...]

 • Creditor

  Este subiectul activ al unui raport juridic, titular al unui drept de creanta, care poate pretinde debitorului indeplinirea obligatiei corelative.

 • Prestatia de a face

  In limba latina - facere Indatorirea subiectului pasiv de a efectua o lucrare, un serviciu si, in general, orice prestatie pozitiva in favoarea subiectului activ, cu exceptia transmiterii sau constituirii unui drept real. Spre exemplu, prestatia vanzatorului de a preda bunul vandut.

  Taguri:juridic