Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Subiect pasiv. Ce este Subiect pasiv? Infomatii despre Subiect pasiv. Afla mai multe despre Subiect pasiv. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Subiect pasiv


Persoana care trebuie sa execute obligatia corelativa dreptului subiectiv. Debitorul.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Obligatia

  In sens larg este raportul juridic in continutul caruia intra dreptul subiectiv al creditorului, de a cere subiectului pasiv-debitor, de a face sau a nu face ceva, sub sanctiunea constrangerii. in sens restrans, obligatia este considerata a fi acel raport juridic in virtutea caruia debitorul este tinut fata de creditor la o prestatie pozitiva (a da sau a face) sau la o abstentiune (a nu face).

  Taguri:juridic
 • Patrimoniu

  Din punctul de vedere al dreptului, totalitatea drepturilor si obligatiilor patrimoniale apartinand unei persoane fizice sau juridice determinata, privite ca o suma de valori active si pasive, strans legate intre ele.   Ca obiect de studiu al contabilitatii, este totalitatea bunurilor, a valorilor economice pe care le gestioneaza un agent economic, precum si totalitatea drepturilor si obligatiilor pe care acesta si le asuma in legatura cu averea pe care o [...]

 • Prestatia de a face

  In limba latina - facere Indatorirea subiectului pasiv de a efectua o lucrare, un serviciu si, in general, orice prestatie pozitiva in favoarea subiectului activ, cu exceptia transmiterii sau constituirii unui drept real. Spre exemplu, prestatia vanzatorului de a preda bunul vandut.

  Taguri:juridic
 • Drept viitor

  Drepturi subiective, carora in prezent le lipseste fie obiectul, fie subiectul activ sau pasiv, fiind incerta imprejurarea daca obiectul lor va exista in viitor, sau daca ele vor apartine unei anumite persoane.

  Taguri:juridic
 • Obiect al raportului juridic civil

  Actiunea sau inactiunea, adica conduita la care este indrituit subiectul activ si de care este tinut subiectul pasiv.

  Taguri:juridic