Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Subiect pasiv. Ce este Subiect pasiv? Infomatii despre Subiect pasiv. Afla mai multe despre Subiect pasiv. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Subiect pasiv


Persoana care trebuie sa execute obligatia corelativa dreptului subiectiv. Debitorul.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Drept viitor

  Drepturi subiective, carora in prezent le lipseste fie obiectul, fie subiectul activ sau pasiv, fiind incerta imprejurarea daca obiectul lor va exista in viitor, sau daca ele vor apartine unei anumite persoane.

  Taguri:juridic
 • Obligatia

  In sens larg este raportul juridic in continutul caruia intra dreptul subiectiv al creditorului, de a cere subiectului pasiv-debitor, de a face sau a nu face ceva, sub sanctiunea constrangerii. in sens restrans, obligatia este considerata a fi acel raport juridic in virtutea caruia debitorul este tinut fata de creditor la o prestatie pozitiva (a da sau a face) sau la o abstentiune (a nu face).

  Taguri:juridic
 • Debitor

  Persoana fizica sau juridica care a primit o suma de bani sau alte valori de la creditor, si care are obligatia de a le restitui la un anumit termen, stabilit de comun acord intre parti. Este subiectul pasiv al unui raport juridic, care este tinut sa execute in favoarea creditorului o anumita prestatie determinata, de a da, a face sau a nu face ceva.

 • Drept subiectiv civil

  Dreptul subiectiv civil exprima posibilitatea recunoscuta de normele dreptului civil (adica de dreptul civil obiectiv) subiectului activ, in virtutea careia acesta poate avea, in limitele determinate de lege, o anumita conduita si poate pretinde subiectului pasiv sa aiba o conduita corespunzatoare, adica sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, in caz de nevoie putand apela la forta coercitiva a statului.

  Taguri:juridic
 • Obiect al raportului juridic civil

  Actiunea sau inactiunea, adica conduita la care este indrituit subiectul activ si de care este tinut subiectul pasiv.

  Taguri:juridic