Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Subrogatie. Ce este Subrogatie? Infomatii despre Subrogatie. Afla mai multe despre Subrogatie. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Subrogatie


Procedeu juridic presupunand substituirea creditorului dintr-un raport juridic obligational de catre o alta persoana care platind acestuia (creditorului initial) datoria debitorului dobandaste calitatea de creditor al acelui debitor impreuna cu toate drepturile pe care le avea impotriva lui creditorul platit.
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Novatiune subiectiva

  Novatiune care se realizeaza prin schimbarea creditorului sau debitorului obligatiei initiale.   Nu se confunda cu cesiunea de creanta si cu subrogatia in drepturile creditorului prin plata creantei.   Daca in cazul novatiunii, obligatia veche se transforma intr-o alta obligatie, noua, in cazul cesiunii de creanta si a subrogatiei personale, obligatia existenta ramane aceeasi si se transmite cu toate garantiile si accesoriile sale la creditorul subsecvent.

  Taguri:juridic
 • Subrogatie conalavention

  subrogatie ce opereaza prin acordul de vointa dintre tertul care plateste si creditorul platit sau dintre tertul care plateste si debitorul obligatiei.   Asadar, subrogatia conventionala poate fi:   - subrogatie consimtita de creditor, si - subrogatie consimtita de debitor. Vezi si art.1107 Cod Civil.

  Taguri:juridic
 • Subrogatie legala

  subrogatie ce opereaza de plin drept, ex lege, fara a fi necesar consimtamantul creditorului platit sau al debitorului a carui datorie se plateste. Vezi art.1108 Cod Civil.

  Taguri:juridic
 • Subrogatie reala

  Inlocuirea unui bun cu altul, a unei valori cu alta. Subrogatia reala poate fi subrogatie reala cu titlu universal sau subrogatie reala cu titlu particular.

  Taguri:juridic
 • Actiuni succesorale

  Sintagma ce desemneaza in mod generic intreg setul de actiuni in justitie reglementate de lege pentru a fi utilizate in raporturile dintre mostenitori si dintre acestia si terti, in vederea punerii in valoare a unor drepturi succesorale ori a unor drepturi ce au o anumita legatura cu o mostenire sau cu calitatea de mostenitori a unor persoane. Actiunile succesorale pot fi grupate astfel: a) propriu-zise, si privitoare la mostenire; b) specifice, si nespecifice Au caracter de actiuni [...]