Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Taxa de timbru. Ce este Taxa de timbru? Infomatii despre Taxa de timbru. Afla mai multe despre Taxa de timbru. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Taxa de timbru


Taxa percepute de catre notariate, judecatorii, tribunale si alte autoritati jurisdictionale pentru unitatile care comercializeaza produse si/sau prestari de servicii asupra carora se aplica anumite timbre (fiscale, postale, literare, cinematografice, teatrale, muzicale, folclorice si ale artelor plastice).

 

Taxele de timbru sunt reglementate prin Hotararea Guvernului nr.1295/1990 modificata prin Ordonanta Guvernului nr.10/1993, iar taxele de timbru pentru activitatea notariala prin Ordonanta Guvernului nr.37/1995.

 

Astfel, sunt supuse taxei de timbru actiunile si cererile introduse la instantele de judecata, precum si in activitatea notariala.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Acte necesare unei tranzactii imobiliare

    Actele necesare unei tranzacţii imobiliare   - actul de dobândire a imobilului; -extrasul de carte funciară eliberat de judecătoria în a cărei rază teritorială se află imobilul; - autorizaţia de construire intabulată - certificat fiscal eliberat de primărie; - actele de identitate (buletin,paşaport, permis de conducere); - certificat de căsătorie; - exemplare din actul de proprietate (unul în original şi unul în copie); - [...]