Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Termen. Ce este Termen? Infomatii despre Termen. Afla mai multe despre Termen. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Termen


Din punctul de vedere al dreptului civil, un eveniment viitor si sigur ca realizare, pana la implinirea caruia este amanata inceperea sau stingerea exercitarii drepturilor si executarii obligatiilor.

 

In functie de efectele sale exista termen suspensiv, sau termen extinctiv.

 

In functie de cunoasterea sau necunoasterea cu precizie a datei implinirii lui, inca din momentul incheierii actului juridic civil, termenul este cert sau incert.

 

In functie de izvorul sau, distingem termenul voluntar, legal si judiciar.

 

In functie de titularul beneficiului termenului, avem termen in favoarea debitorului, in favoarea creditorului si in favoarea ambelor parti.

 

In functie de caracterul lor, termenele pot si imperative (peremtorii) sau prohibitive (dilatorii).

 

In functie de efectul lor, termenele pot fi absolute (cominatorii) sau relative (de recomandare).

 

In functie de sensul de calculare, termenele pot fi succesive sau regresive.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Garantie reala

  Depunerea la dispozitia creditorului a unei sume de bani sau a unui bun, din care in cazul neonorarii in termen a obligatiilor fata de creditor, acesta din urma poate sa-si recupereze sumele datorate de catre debitor. In categoria garantiilor reale se includ: ipoteca, gajul cu deposedare, depozitul colateral, gajul fara deposedare.

 • Uzucapiune

  (prescriptia achizitiva) Reprezinta un mod dobandire a dreptului de proprietate asupra unui bun prin posedarea neintrerupta a acestuia in termenul si in conditiile cerute de lege (C. Civ art. 1890 - 1902).

 • Termen judecatoresc

  Vezi termen.

 • Depozit la vedere

  Depozit bancar constituit din fonduri depuse intr-o banca, disponibile in orice moment adica fara preaviz. Vezi si Depozit la termen.

 • Tacita relocatiune

  Reinnoirea locatiunii daca locatarul dupa expirarea termenului din contract ramane in folosinta lucrului si cu acordul locatorului. Nu funtioneaza in situatia in care contractul a fost incheiat pe o durata nedeterminata.