Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Termen. Ce este Termen? Infomatii despre Termen. Afla mai multe despre Termen. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Termen


Din punctul de vedere al dreptului civil, un eveniment viitor si sigur ca realizare, pana la implinirea caruia este amanata inceperea sau stingerea exercitarii drepturilor si executarii obligatiilor.

 

In functie de efectele sale exista termen suspensiv, sau termen extinctiv.

 

In functie de cunoasterea sau necunoasterea cu precizie a datei implinirii lui, inca din momentul incheierii actului juridic civil, termenul este cert sau incert.

 

In functie de izvorul sau, distingem termenul voluntar, legal si judiciar.

 

In functie de titularul beneficiului termenului, avem termen in favoarea debitorului, in favoarea creditorului si in favoarea ambelor parti.

 

In functie de caracterul lor, termenele pot si imperative (peremtorii) sau prohibitive (dilatorii).

 

In functie de efectul lor, termenele pot fi absolute (cominatorii) sau relative (de recomandare).

 

In functie de sensul de calculare, termenele pot fi succesive sau regresive.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Depozit la termen

  Disponibilitatile banesti ale titularilor aflate in conturi speciale, care la anumite termene precis stabilite pot fi transformate in lichiditate si pentru care la scadenta se percepe o dobanda de catre deponent. Depozitele la termen se constituie in baza unui contract incheiat intre deponent si banca si in care se stabilesc: dobanda cuvenita, perioada pentru care se constituie depoziul, modalitatea de plata a dobanzii, procedura prin care deponentul poate apela la disponibilitatile sale [...]

 • Actiune in constatare

  Sinonim - actiune in confirmare, actiune in recunoasterea dreptului (recunoastere sau confirmare)   Cerere prin care reclamantul urmareste obtinerea prin justitie a constatarii existentei sau inexistentei unui drept.   Este reglementata in art.111 Cod Procedura Civila. Potrivit legii, partea care are interes poate sa faca cerere pentru constatarea existentei sau inexistentei unui drept.   Cererea nu poate fi primita daca partea cere realizarea [...]

  Taguri:juridic
 • Contract de prestari servicii

  Este contractul prin care una dintre parti, numita prestator, se obliga sa-i presteze celeilalte parti, numita beneficiar, in schimbul unui pret determinat si la un termen stabilit una sau mai multe activitati utile.

 • Curatela

  Este o institutie reglementata de Codul familiei, organizata de autoritatea tutelara. Curatela se instituie pentru ocrotirea unei persoane capabile, dar care, din cauza batranetii, a bolii sau a unei infirmitati fizice, nu poate personal sa-si administreze singura bunurile sau sa-si apere interesele in bune conditii. Ea se instituie la cerere sau din oficiu, dar cu consimtamantul celui reprezentat. termen ce provine din latinescul curator - "ingrijitor".

 • Act cu executare continua

  Acelasi lucru cu Act cu executare succesiva   Vezi si Contract cu executare succesiva.