Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Termen. Ce este Termen? Infomatii despre Termen. Afla mai multe despre Termen. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Termen


Din punctul de vedere al dreptului civil, un eveniment viitor si sigur ca realizare, pana la implinirea caruia este amanata inceperea sau stingerea exercitarii drepturilor si executarii obligatiilor.

 

In functie de efectele sale exista termen suspensiv, sau termen extinctiv.

 

In functie de cunoasterea sau necunoasterea cu precizie a datei implinirii lui, inca din momentul incheierii actului juridic civil, termenul este cert sau incert.

 

In functie de izvorul sau, distingem termenul voluntar, legal si judiciar.

 

In functie de titularul beneficiului termenului, avem termen in favoarea debitorului, in favoarea creditorului si in favoarea ambelor parti.

 

In functie de caracterul lor, termenele pot si imperative (peremtorii) sau prohibitive (dilatorii).

 

In functie de efectul lor, termenele pot fi absolute (cominatorii) sau relative (de recomandare).

 

In functie de sensul de calculare, termenele pot fi succesive sau regresive.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Termen regresiv

  termen a carui calculare se face in sensul invers scurgerii timpului. Vezi si termen succesiv.

  Taguri:juridic
 • Act pentru cauza de moarte

  Sinonim - acte causa mortis   Acel act juridic civil care-si produce efectele numai la moartea autorului. Spre exemplu testamentul si asigurarea asupra vietii.   Vezi si Act intre vii.

 • Lichiditate

  Capacitatea unei intreprinderi de a face fata obligatiilor sale de plata pe termen scurt, prin transformarea unor active circulante in disponibilitati banesti care sa permita efectuarea platilor ce devin exigibile.   In practica se calculeaza mai multi indicatori care sa ofere informatii cu privire la lichiditatea unei societati, si anume: rata lichiditatii generale, rata lichiditatii imediate, rata lichiditatii relative, rata lichiditatii trezoreriei.   Acesti [...]

 • Termen de gratie

  termen de executare scurt care se acorda, in mod exceptional, debitorului aflat in intarziere, pentru a evita astfel pronuntarea rezolutiunii contractului.

 • Megalopolis

  termen utilizat pentru prima data de J. Gottman, in deceniul al VI-lea al secolului XX, pentru a descrie banda crescanda si relativ continua de asezari urbane, suburbane si exurbane dezvoltata de la New York si Philadelphia catre Baltimore, fenomen ce incepe sa fie prezent si in Europa vestica. Ansamblu urban gigant, rezultat al unor conurbatii multiple si complexe luand forma unui oras continuu, care s-a format atunci cand interstitiile rurale dintre ariile metropolitane au fost inghitite de [...]