Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Testament olograf. Ce este Testament olograf? Infomatii despre Testament olograf. Afla mai multe despre Testament olograf. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Testament olograf


Acel testament care nu este valabil decat atunci cand este scris in intregime, datat (anul, luna, ziua sau un eveniment de notorietate) si subsemnat de mana testatorului (art.859 Cod Civil).

 

Este un testament simplu, practic si la indemana oricui, oricand si fara cheltuieli. In schimb, poate fi usor distrus sau dosit, iar vointa testatorului poate fi usor influentata in mod abuziv.

 

Testamentul olograf trebuie scris in intregime de mana testatorului (nu la masina), pe orice suport (hartie, panza, lemn, piatra, perete etc.), cu orice instrument (creion, stilou, dalta etc.), in orice limba pe care testatorul o cunoaste.

 

Trebuie ca testatorul sa fi fost constient de semnificatia actului.

 

Testamentul olograf are puterea doveditoare a unui inscris sub semnatura privata.

Taguri:juridic
Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Olograf

    (despre testamente) scris in intregime de mana testatorului. Vezi si testament olograf.

    Taguri:juridic
  • Act solemn

    Acel act juridic civil la a caror incheiere manifestarea de vointa trebuie sa imbrace o anumita forma ceruta de lege.   Aceasta forma speciala, solemna este ceruta pentru valabilitatea (ad validitatem sau ad solemnitatem) actului juridic civil. Spre exemplu testamentul, ipoteca conventionala, contractul de donatie.   Forma solemna consta, de regula, intr-un inscris autentic notarial, dar ea poate imbraca si alt aspect exterior, cum este cazul testamentului [...]