Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Tulburare de posesie. Ce este Tulburare de posesie? Infomatii despre Tulburare de posesie. Afla mai multe despre Tulburare de posesie. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Tulburare de posesie


Conform art.220 Cod Penal alin.1, ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

 

Alineatul 2 prevede ca daca fapta prevazuta in alin. 1 se savarseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat in posesia altuia, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

 

Daca fapta prevazuta in alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.

 

Daca imobilul este in posesia unei persoane private, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

 

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

 

NOTA: Prin decizia nr. 165 din 21 octombrie 1999, definitiva, publicata in M. Of. nr. 624 din 21 decembrie 1999, Curtea Constitutionala, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitia "cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului" din art. 220 alin. 4 Cod Penal, este neconstitutionala.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Actiune posesorie generala

    Sinonim - actiune in complangere   Actiune ce poate fi denumita de drept comun, pentru ca este folosita pentru a face sa inceteze orice tulburare a posesiei, cu exceptia cazului in care posesorul este deposedat prin violenta.   Tulburarile in posesie pot fi de fapt (orice act material prin care se incalca posesia bunului, cum ar fi actele de trecere pe terenul vecinului, fara a avea in acest sens un drept de servitute), sau de drept (un act judiciar sau [...]