Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Uzante. Ce este Uzante? Infomatii despre Uzante. Afla mai multe despre Uzante. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Uzante


Obicei comercial confirmat de o institutie competenta (spre exemplu, camera de comert) si declarat de catre aceasta drept obligatoriu sau recomandat.

 

Conceptul de uzante cuprinde intreaga gama de acte sau fapte care se exprima pe teren contractual (sub forma de stipulatii contractuale) cu ocazia negocierilor in vederea incheierii unui contract sau chiar independent de orice activitate contractuala si uneori chiar impotriva unor stipulatii contractuale, ori impotriva unor dispozitii legale.

 

Reguli de comportament comercial rezultat din institutionalizarea practicilor de afaceri. Vezi si Obicei comercial.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


 • Uzante speciale

  Acele uzante care se grupeaza intr-o categorie aparte pe baza criteriului ce are in vedere obiectul contractelor de un anumit fel, ori al unei zone a activitatii comerciale; din aceasta categorie fac parte bunaoara uzantele statornicite in comertul cu cafea, cele existente in comertul cu zahar sau cele din domeniul comertului cu referire la cereale etc.   Tot aici se incadreaza si uzantele formate cu referire la exercitarea unei profesiuni din materia comertului, precum cea a [...]

 • Uzante locale

  Acele uzante determinate pe baza criteriului geografic in sensul ca aplicarea lor este limitata la o anumita piata comerciala, localitate, port sau regiune etc.

  Taguri:juridic
 • Uzante normative

  Sinonime - uzante legale, uzante de drept   Acele uzante care, tragandu-si forta juridica dintr-o jurisprudenta bine stabilita ce le confera autoritate proprie, dobandesc o putere similara normei de drept.

  Taguri:juridic