Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Definitie Zgura. Ce este Zgura? Infomatii despre Zgura. Afla mai multe despre Zgura. Dictionar de termeni imobiliari, financiar-bancar, juridic, economic si constructii

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Zgura


Masa silicioasa spongioasa rezultata din unele procese industriale (extragerea fontei din minereul de fier) sau ca reziduu la arderea unor carbuni inferiori (zgura de cazan de termocentrala).

Zgura de sudura - strat de oxizi metalici cu caracter izolant intre sudura prin arc electric si aer, impiedicand racirea rapida. Are aspect sticlos, e casant si se desprinde prin ciocanire.
Zgura expandata - material spongios, cu greutate specifica aparenta mica, obtinut prin racirea brusca, intr-o cantitate de apa, a zgurei de furnal topite. Zgura expandata este intrebuintata ca material termoizolant sau ca agregat pentru betoane usoare, deoarece are o greutate volumetrica de 250-800 kg/mc. 
Zgura granulata - material granulat cu aspectul unui nisip fin, cu muchii si colturi ascutite, obtinut prin racirea brusca, in apa multa, a zgurei de furnal topite. Zgura granulata este intrebuintata ca agregat pentru betoane de zgura sau ca adaos la fabricarea liantilor hidraulici.

Dictionar de termeni imobiliari


Poti consulta si


  • Zgurificare

    Astuparea suprafetei libere a gratarului, a tevilor de fum, a tevilor de apa etc., la un cazan de abur, prin depunerea de zgura formata in timpul arderii combustibilului.

  • Beton

      Piatra artificiala obtinuta prin intarirea unei paste din pietris, nisip, ciment si apa. Material compozit constituit din agregate minerale si un agent de intarire. Pentru betonul din ciment, agentul de intarire este format din apa si din ciment. Pentru betonul asfaltic, agentul de intarire este format din bitum aditivat. • Beton armat - beton simplu in care s-au introdus armaturi, in general bare din otel; in cazul introducerii de fibre, betonul se numeste beton [...]