Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Raspunde si tu la intrebare imobiliara: Cum se pot verifica procurile apostilate?

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Intrebari


vezi cele mai citite intrebari anunta-ma cand se adauga intrebari noi
  • Cum se pot verifica procurile apostilate?

    viorica Manager de agentie Bucuresti
    Buna ziua. Cum se pot verifica procurile apostilate si ce riscuri exista in cazul vanzarii cu procura apostilata ? Multumesc.
    Joi, 03 Februarie 2011 ora 12:33:02 - 2 comentarii
     
  • Comentarii (2)
  • Avocat Soponaru Elena Particular Constanta

    Buna seara.
    In ceea ce priveste prima parte a intrebarii dvs. ("cum se pot verifica procurile apostilate") consider ca un raspuns pertinent vi l-ar putea oferi un notar (depinde si in ce tara a fost emisa aceasta procura legalizata); totusi, consider ca o astfel de verificare este oarecum dificila, atata timp cat nu este facuta prin intermediul unor organe abilitate, ce au asemenea atributii (de a solicita informatii in acest sens).
    Cu privire la riscurile pe care un atare inscris le-ar ridica in cazul unei vanzari, v-as putea raspunde ca acestea ar exista in momentul in care o astfel de procura ar fi considerata ca nefiind valabila la momentul vanzarii (de ex.: aceasta nu este recunoscuta in fata autoritatilor din Romania; atesta lucruri neconforme cu realitatea, mandatul nefiind unul real, neexistand un consimtamant valabil exprimat din partea adevaratului proprietar al imobilului ce face obiectul vanzarii), sens in care o instrainare realizata in baza acesteia l-ar indreptati pe cumparatorul de buna-credinta sa se intoarca, cu o actiune in justitite, impotriva mandatarului neproprietar (care a facut o instrainare cu rea-credinta, fara sa fie imputernicit in acest sens), pentru recuperarea pretului achitat, cat si a altor sume de bani cheltuite odata cu dobandirea imobilului, in eventualitatea anularii contractului de vanzare-cumparare al imobilului.

    Joi, 03 Februarie 2011 ora 19:00:13

  • DINU FLORIAN Vizitator Constanta
    Orice procura fie ea apostilata sau nu, se verifica de notar prin cerere scrisa si raspuns scris, la REGISTRUL NAŢIONAL DE EVIDENŢĂ A REVOCĂRII PROCURILOR (RNPR). In cazul in care aceasta institutie certifica notarului in scris ca procura nu a fost revocata, notarul poate autentifica actul pentru ca se prezuma faptul ca institutia care a aplicat apostilla pe procura inseamna ca a supralegalizat un act al unui notar despre care are cunostinta (semnatura, sediu, modul de intocmire a actelor, etc.)
    Cu privire la riscuri doamna avocat Soponaru v-a informat foarte bine.
    Vineri, 04 Februarie 2011 ora 13:49:33

  • Raspunde si tu