Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

FAQ stiati ca: raspunsuri si intrebari frecvente imobiliare de la cumparatori si vanzatori imobiliari. Intrebare si raspuns de la agentii imobiliari: raspunde la intrebari imobiliare uzuale

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Intrebari frecvente din Lumea Imobiliara (26)


vezi toate Intrebarile frecvente anunta-ma cand se adauga Intrebari frecvente noi
 • Ce este girantul?

  Girantul este o persoana care se angajeaza sa plateasca datoriile scadente ale unui tert in cazul in care acesta din urma nu poate sa le achite.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce este codebitorul?

  Codebitorul este acea persoana care participa cu venitul sau la stabilirea venitului total net luat in considerare pentru acordarea unui imprumut solicitat de o persoana. Unele banci conditioneaza ca solicitantul creditului si codebitorul/codebitorii sa figureze cu aceiasi adresa de domiciliu in actul de identitate, insa alte banci nu impun aceasta limitare.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Cand platesc vanzatorului?

  Imediat dupa momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare si al celui de ipoteca (dupa efectuarea evaluarii), banca vireaza banii in contul acestuia. Comisionul de transfer este suportat de regula de catre cumparator, daca nu s-a stabilit altfel prin negociere.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Care este rolul evaluatorilor in cumpararea casei prin credit?

  Dupa pre-aprobarea creditului va trebui sa te prezinti la banca cu un set de copii dupa actele casei si sa achitati raportul de evaluare. Evaluatorul va contacta proprietarul bunului imobil pentru stabilirea valorii acestuia in vederea intocmirii raportului de evaluare si a stabilirii sumei creditului.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Intr-o tranzactie imobiliara prin credit, cine plateste taxele notariale?

  Bancile au incheiat conventii cu notari asa-zis “agreati”, iar onorariul acestora va fi platit de catre beneficiarul creditului.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Pot beneficia de un credit daca am rate si la alte banci?

  Da, cu conditia sa nu existe restante la creditele contractate si sa iti permita veniturile lunare.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce inseamna “grad de indatorare” si cum influenteaza sansele la credit?

  Gradul de indatorare reprezinta acel procent, cota din venitul net eligibil, ce poate fi alocat pentru plata ratelor unui credit, fie el imobiliar / ipotecar sau de consum (auto, nevoi personale). Cu cat acesta este mai mare, cu atat suma finantata este mai consistenta.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce se intampla daca nu imi platesc ratele lunare la timp?

  Vei declansa minim 3 efecte majore: - banca va aplica penalizare intarziere plata; - vei fi inscris ca debitor rau platonic in BC (Biroul de Credit) si CRB (Centrala Riscurilor Bancare); - pe termen lung, iti diminuezi sansele obtinerii unui nou imprumut.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Cum dovedesc avansul?

  - extras de cont din care sa rezulte soldul contului deschis; - document legalizat notarial care sa ateste efectuarea platii in avans catre vanzator (precontract/contract de vanzare-cumparare sau chitante);

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Pot rambursa creditul in avans?

  Rambursarea in avans (anticipata) se poate face integral sau partial, banca aplicand un comision la suma rambursata in avans. Banca poate stabili o perioada minima, de la contractarea creditului, in care nu este permisa rambursarea anticipata.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza