Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

FAQ stiati ca: raspunsuri si intrebari frecvente imobiliare de la cumparatori si vanzatori imobiliari. Intrebare si raspuns de la agentii imobiliari: raspunde la intrebari imobiliare uzuale

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Intrebari frecvente din Lumea Imobiliara (26)


vezi toate Intrebarile frecvente anunta-ma cand se adauga Intrebari frecvente noi
 • Dobanda fixa sau variabila?

  Rata dobanzii poate fi: variabila sau fixa pe 1, 2, etc. ani, apoi variaza. Dobanda variabila se modifica constant, la 3 sau 6 luni, in functie de indicatorii interbancari EURIBOR, ROBOR sau LIBOR. Dupa fiecare modificare banca elibereaza un nou scadentar. Printr-o dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare banca isi asuma angajamentul de a nu interveni asupra valorii dobanzii pe parcursul derularii creditului.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce trebuie sa stiu despre creditul in sistem economisire-creditare?

  Clientul stabileste cu banca sa constituie depozite de anumite valori intr-o perioada de timp data si acordarea acestora unor credite cu dobinda fixa pentru activitati in domeniul locativ (banii pot fi folositi pentru cumpararea unei case, consolidare, amenajare, etc). In etapa de economisire statul plateste o prima care poate ajunge pana la echivalentul in lei a 250 de euro. Prima de stat, in valoare de 25%, insa nu mai mult de 250 euro/contract - se acorda anual, si se calculeaza numai pentru depunerile realizate in decursul unui an calendaristic. Pentru sumele acumulate in cont, in [...]

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce presupune creditul punte?

  Banca finanteaza achizitia unui imobil iar solicitantul creditului se obliga sa valorifice bunul imobil existent in maxim 12 – 24 de luni pentru a returna datoria bancii. Garantia o constituie ipoteca pe imobilul propus pentru valorificare.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce este creditul de nevoi personale cu ipoteca?

  Garantia o constituie o proprietate existenta (a solicitantului sau a unei rude). Nu este solicitata a fi mentionata sau dovedita destinatia, banii pot fi retrasi oricand din cont si utilizati dupa bunul plac. Nu se solicita avans. De cele mai multe ori acest credit este contractat pentru amenajarea sau renovarea casei, eventual pentru constituirea avansului necesar unui credit ipotecar.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce este creditul imobiliar?

  In cazul acestuia, garantia de baza se constituie din proprietati imobiliare detinute de imprumutat sau de alte persoane fizice, si/sau din depozite in lei sau valuta. Poate fi contractat pentru: achizitie proprietate sau teren, constructie, renovare, refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare. Banca poate solicita un avans minim.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza
 • Ce intelegem prin credit ipotecar?

  Este creditul a carui garantie o constituie ipoteca asupra imobilului/terenului/constructiei finantate. Poate fi contractat pentru: achizitie imobil, constructie, renovare, refinantare alte credite ipotecare/imobiliare. In functie de conditiile de creditare ale fiecarei banci, solicitantul poate fi obligat sa depuna un avans minim.

  Postata de pe
  0 comentarii
  comenteaza