Un an de [...]">

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

TopEstate în Presa


vezi cele mai citite articole despre TopEstate în Presa anunta-ma cand se adauga noi articole despre TopEstate în presa
 • Specula şi sărăcia ţin pe loc piaţa imobiliară

  Specula şi sărăcia ţin pe loc piaţa imobiliară - TopEstate în Presa

   

  Un an de scadere

   

   

  VETERANII AU RAMAS PE BARICADE

   

  Piata imobiliara se pregateste sa încheie înca un an de scadere, în care mult asteptata revenire nu s-a produs. Totusi, agentii imobiliari spun ca 2011 a avut si parti bune, una dintre ele fiind scaderea usoara a preturilor, cu circa 10%, trend care se va mentine probabil si în 2012 si astfel, tot mai multi români îsi vor permite (pe hârtie, ce-i drept) o locuinta noua.

  „Agentii ramasi în bransa urmeaza cursuri de specializare, cei mai multi întelegând ca vremea vânzarilor usoare a trecut si ca trebuie sa fie pregatiti ca sa reziste si sa faca performanta, într-o piata dificila. De asemenea, multe agentii au eliminat din colectiv angajatii suspectati de frauda (sau prinsi în flagrant). Din pacate, ei continua sa lucreze, deoarece între agentiile imobiliare nu exista un sistem de raportare a abaterilor”, au declarat, pentru Telegraf, reprezentantii portalului imobiliar www.TopEstate.ro.

   

   

  VIN STRAINII!

   

  Totusi, în ciuda preturilor scazute, constantenii nu cumpara locuinte, în special din cauza zvonurilor lansate de speculatori, conform carora se asteapta scaderi masive de preturi.

  „Desi preturile sunt destul de jos, situatia economica precara, nivelul îngrijorator al somajului si estimarile pesimiste determina putinii potentiali cumparatori sa continue sa astepte viitoare scaderi. Si nu este singura problema. Din 2012, strainii din comunitatea europeana vor putea cumpara case si terenuri în nume propriu, fara a mai fi nevoiti sa înfiinteze o firma. Efectul probabil va fi epuizarea rapida a ofertelor ieftine si bune. Astfel, românii vor fi nevoiti sa astepte sau sa cumpere mai scump”, mai spun cei de la TopEstate.

   

   

  „SE MAI GÂNDESC...”

   

  Nu în ultimul rând, agentii imobiliari spun ca pretentiile cumparatorilor si chiriasilor au crescut cu mult mai mult decât au scazut sumele oferite la achizitii.

  „Putem spune însa ca proprietatile sunt înca scumpe pentru cei mai multi români, deoarece salariile sunt mici. Viata este scumpa, are o inflatie ridicata, iar efectele asupra pietei imobiliare sunt ciudate. Spre exemplu, la finalizarea unei tranzactii, niciuna dintre parti nu este multumita - cumparatorii spun ca au dat prea mult, iar vânzatorii se plâng ca au luat prea putini bani. Si nu piata imobiliara este de vina, ci inflatia vietii”, comenteaza cei de la TopEstate.

   

  Si ca totul sa fie complet, timpul de încheiere a unei tranzactii a crescut substantial, cumparatorii si chiriasii fiind extrem de rezervati.

  „Ei continua sa cerceteze piata. Umplu fisele de vizionare ale agentilor, dar nu dau un raspuns final. Se mai gândesc”, conchid reprezentantii TopEstate.

   

   

  Articolul original poate fi citit la: http://www.telegrafonline.ro/1322258400/articol/search/ 181286/specula_si_saracia_tin_pe_loc_piata_imobiliara.html

  Presa scris de Paul Nasaudeanu - Jurnalist

  Postat în 26.11.2011 11:51:01. Vezi pagina lui Paul Nasaudeanu din Constanta

  vizualizat de 5459 ori; citit de 1247 ori; categoria: TopEstate în Presa
   
 • Comentarii (1)
 • Daniel Serbanica Broker imobiliar Constanta
  Da,este posibil sa vina si ceva straini dar este mai mult un zvon cred eu si chiar daca ar veni stiu doua lucruri:nu vin sa ne imbogateasca pe noi romanii si nu orice proprietate ce se afla pe piata este vandabila pentru un strain,chiar daca le-ar conveni pretul,spre exemplu!Psihologia occidentala sau a altor popoare este sensibil diferita de a noastra!Asa o vad eu,cu modestele mele cunostinte din domeniul imobiliar si din psihologie!
  CONCLUZIA:piata imobiliara va scadea si in urmatorii ani in general,doar 1-2-3 segmente putand creste sau se vor putea revigora!Las pe cei mai experimentati sa ghiceasca care!
  Va doresc sanatate, succes, pace in suflet si lumina in minte!
  Joi, 03 Mai 2012 ora 14:39:37

 • Comenteaza si tu