-
Lipsa certificatului energetic, amendată cu până la 20.000 lei
Toţi cei care vor să vândă, să închirieze sau să intabuleze o clădire trebuie să aibă un certificat energetic, potrivit Legii 372/2005.
„Certificatul, obligatoriu din martie 2011, este un document tehnic cu caracter informativ, care atestă performanţa energetică a clădirii, prin compararea ei cu o clădire de referinţă, stabilită prin metodologie. Documentul arată cât de eficientă este sau nu o clădire în consumul utilităţilor (combustibil, energie electrică, energie termică), pentru a funcţiona optim pe tot parcursul anului.
În urma evaluării, clădirea se poate încadra într-una din cele şapte clase energetice (de la A la G)”, au explicat, pentru Telegraf, specialiştii portalului imobiliar www.TopEstate.ro.
În prezent, majoritatea clădirilor din România se încadrează în clasele C sau D.
Chiar şi unele clădiri noi nu sunt notate cu A.
„Pentru cei care nu se supun legii, amenzile pornesc de la 2.500 lei şi ajung până la 20.000 lei. Odată obţinut, certificatul energetic este valabil 10 ani. Certificarea şi auditarea energetică se realizează de către auditori atestaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”, mai spun cei de la TopEstate.
Certificatul energetic este o cerinţă a Uniunii Europene, care ar fi trebuit pusă în practică încă din 2007.
Articolul original poate fi citit la: http://www.telegrafonline.ro/1324245600/articol/183520/lipsa_certificatului_energetic_amendata_cu_pana_la_20000_lei.htmlPresa scris de Paul Nasaudeanu - Jurnalist
Postat în 19.12.2011 15:05:42. Vezi pagina lui Paul Nasaudeanu din Constanta
vizualizat de 3887 ori; citit de 423 ori; categoria: TopEstate în Presa
- Anunturi imobiliare
- Lumea imobiliara
- TopEstate in Presa
- TopEstate in Presa: Lipsa certificatului energetic, amendată cu până la 20.000 lei
Lumea imobiliara
TopEstate în Presa
vezi cele mai citite articole despre TopEstate în Presa anunta-ma cand se adauga noi articole despre TopEstate în presa