PREŢUL IDEAL

 

Preţul casei ideale [...]">

Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

TopEstate în Presa


vezi cele mai citite articole despre TopEstate în Presa anunta-ma cand se adauga noi articole despre TopEstate în presa
  • Cum să-ţi cumperi casă în 2012: Rata ipotecară ideală - 33% din venitul lunar

    Cum să-ţi cumperi casă în 2012: Rata ipotecară ideală - 33% din venitul lunar - TopEstate în Presa

    PREŢUL IDEAL

     

    Preţul casei ideale nu trebuie să depăşească şapte venituri anuale nete pe familie, pe o perioadă medie de 12 ani.

     

    În cazul în care locuinţa este achiziţionată prin credit bancar, valoarea ratei lunare nu ar trebui să fie mai mare de o treime din venitul net lunar al familiei.

    Iată două reguli simple, care vă pot ajuta să găsiţi în 2012 o casă pe măsura bugetului, spun cei de la portalul imobiliar www.TopEstate.ro.

    „În plus, este important să analizezi piaţa în zona în care vrei să cumperi, să determini preţurile minime şi maxime, apoi să compari cu preţul locuinţei care te interesează. Detalii importante în alegerea casei ţin de locaţie, vechimea clădirii, poziţia faţă de sud, etajul, suprafaţa utilă, compartimentarea, tipul materialelor folosite la construcţie şi finisaje şi utilităţile”, au declarat, pentru Telegraf, experţii TopEstate.

     


    COSTURI SUPLIMENTARE

     

    Un alt aspect important, pe care mulţi îl ignoră, este întreţinerea apartamentului şi spaţiului comun.

    „În ceea ce priveşte locaţia, cu cât imobilul este amplasat mai bine, cu atât pretenţiile financiare ale vânzătorului sunt mai mari. Familiile cu copii sau cuplurile care intenţionează să aibă copii în viitor vor căuta apartamente sau case aflate în apropierea şcolilor şi grădiniţelor, parcurilor, magazinelor mari şi staţiilor mijloacelor de transport în comun. Pentru alţii este importantă liniştea, mărimea spaţiului sau locul de parcare. Desigur, vânzătorii ştiu toate aceste lucruri şi cer un preţ pe măsură”, mai spun cei de la TopEstate.

     


    DE CE ACTE AVEŢI NEVOIE

     

    Odată ales un imobil, e timpul pentru finalizarea tranzacţiei.

    Dacă actele de proprietate ale locuinţei au fost transcrise la Judecătorie, atunci vânzătorul trebuie să mai pună la dispoziţie următoarele: actele de proprietate, certificatul fiscal eliberat de Direcţia de Taxe şi Impozite a primăriei, certificatul de sarcini eliberat de Judecătorie şi documentaţia cadastrală.

    „Dacă actele nu au fost transcrise la Judecătorie, vânzătorul trebuie să meargă la un birou notarial, pentru a perfecta tranzacţia. Documentele necesare sunt actele de proprietate, certificatul fiscal şi extrasul de carte funciară, eliberat de Judecătorie”, explică agenţii imobiliari

     


    MARJE DE SIGURANŢĂ

     

    Nu în ultimul rând, un alt pas important înainte de achiziţia unei case este „verificarea bunei-credinţe a proprietarului”, potrivit celor de la TopEstate: „Interesaţi-vă la Judecătorie dacă cel cu care aţi negociat are dreptul să vândă locuinţa în cauză. Tot de acolo aflaţi dacă pe locuinţa respectivă există ipoteci. Apoi, de la Fisc puteţi afla dacă există sau nu impozite neplătite pentru locuinţa respectivă. Solicitaţi vânzătorului să demonstreze cu chitanţe că nu are datorii la furnizorii de utilităţi (apă, gaze, curent electric, telefon, cablu TV)”.

    Şi, ca o ultimă marjă de siguranţă, puteţi stipula în contract o clauză care specifică data exactă la care vă puteţi muta şi ce exact cumpăraţi, pentru a evita orice surpriză neplăcută.

     


    Articol aparut in ziarul Telegraf: originalul poate fi citit aici - http://www.telegrafonline.ro/1325628000/articol/search/184771/rata_ipotecara_ideala___33_din_venitul_lunar.html

    Presa scris de Paul Nasaudeanu - Jurnalist

    Postat în 08.01.2012 17:46:11. Vezi pagina lui Paul Nasaudeanu din Constanta

    vizualizat de 26802 ori; citit de 1701 ori; categoria: TopEstate în Presa
     
  • Comenteaza primul