Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

TopEstate în Presa


vezi cele mai citite articole despre TopEstate în Presa anunta-ma cand se adauga noi articole despre TopEstate în presa
 • Chiriaşii rămân pe loc

  Chiriaşii rămân pe loc - TopEstate în Presa

  Când chiriile nu scad, chiriaşii nu se mută. Astfel poate fi rezumată situaţia actuală a pieţei închirierilor din Capitală
  Ultimii ani au fost extrem de volatili pe piaţa chiriilor, dar în prezent se remarcă o dinamică scăzută în ceea ce priveşte preţul chiriilor
  Anunţuriparticulari.ro: Persoanele aflate în chirie nu se mai mută cu aceeaşi frecvenţă, iar locuinţele "bune" sunt ocupate


  Ultimii ani au fost extrem de volatili pe piaţa chiriilor, dar în prezent se remarcă o dinamică scăzută în ceea ce priveşte preţurile de închiriere, iar persoanele aflate în chirie nu se mai mută cu aceeaşi frecvenţă ca până acum.
  "Preţurile nu mai scad, chiriaşii nu mai pleacă. (…) Persoanele aflate în chirie nu se mai mută cu aceeaşi frecvenţă, iar locuinţele "bune" de închiriat sunt ocupate.", astfel s-ar putea rezuma situaţia din acest moment de pe piaţa închirierilor din Bucureşti, sunt de părere reprezentanţii portalului de monitorizare Anunţuriparticulari.ro.
  Cea de-a doua lună a anului a evidenţiat o stabilizare a pieţei pe segmentul închirierilor şi, de aici rezultă o dinamică redusă atât în ceea ce priveşte chiria medie solicitată de proprietari, cât şi în ceea ce priveşte numărul de oferte ieşite pe piaţă, conform raportului lunar de monitorizare imobiliară realizat de Anunţuriparticulari.ro.
  Preţurile chiriilor s-au menţinut constant, în ciuda faptului că numărul ofertelor de închiriere a scăzut foarte mult în prezent, fiind aproape de minimumul ultimilor cinci ani, potrivit sursei citate, care remarcă şi modificări nesemnificative de preţ, de doar câţiva euro per locuinţă.


  "În mod surprinzător, constatăm o menţinere a preţurilor chiriilor, care sunt comparabile cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, calculate global pentru Bucureşti (fără separare pe număr de camere - n.r.). Apartamentele cu două camere au scăzut către media de 380 euro/lună, însemnând o scădere de 10%. Apartamentele cu trei camere au avut o creştere de aproximativ 8%, până la o medie de 577 de euro", a declarat, pentru Curierul Naţional, Mihai Stan, managerul portalului imobiliar TopEstate.ro.


  În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, acestea au stagnat în ultima perioadă, de la începutul anului până în luna februarie înregistrându-se modificări nesemnificative de preţ.
  Astfel, în cazul garsonierelor, nivelul chiriei solicitate de proprietari a crescut cu doi euro din luna ianuarie, până în februarie 2012, de la 228 de euro la 230 de euro. "Modificarea de preţ este nesemnificativă şi faţă de luna februarie a anului trecut, înregistrându-se acum o scădere de 2%, echivalentul a aproximativ 4 euro", se mai notează în raport.

   


  Chiriile pentru locuinţele cu 2 camere nu s-au modificat deloc

  Chiria medie solicitată pentru un apartament de două camere nu a înregistrat practic nicio modificare în decurs de o lună, ajungând în februarie la 322 euro, de la 323 euro, cât era la începutul anului. Se menţine o scădere de doar 2% şi pe acest tip de unitate în comparaţie cu preţurile solicitate în urmă cu exact un an, potrivit sursei citate.
  Tendinţa de stabilizare se observă şi la apartamentele de 3 camere. Variaţia de preţ pe un interval de 12 luni este de -3%, din februarie anul trecut până în februarie 2012, echivalentul în medie a 17 euro, de la 470 euro la 453 euro. Diferenţa este similară comparativ şi cu luna ianuarie a acestui an.

   


  Cea mai mare scădere, la 4 camere

  Singurele modificări mai mari de preţ înregistrate de raportul Anunţuriparticulari.ro au fost pe segmentul apartamentelor de 4 camere, unde chiria medie solicitată de proprietari a scăzut din februarie 2011 în februarie 2012 cu 13%, de la 754 de euro la 656 de euro.
  "Vorbim aici de o dinamică a preţului influenţată puternic de numărul scăzut de oferte existent pe piaţă pentru acest tip de unitate. Raportată însă la luna ianuarie a acestui an, chiria medie la apartamentele de patru camere se menţine în jurul valorii de 655 euro", mai spun reprezentanţii portalului de monitorizare.

   


  Februarie a adus foarte puţine oferte

  Luna februarie 2012 se înscrie în categoria lunilor cu un număr de oferte considerabil redus, cu un total de 1.621 de unităţi scoase spre închiriere. Nivelul înregistrat se situează peste media anului 2007, când, pe fondul boom-ului imobiliar, segmentul vânzărilor domina piaţa, iar numărul mediu de oferte de închirieri era în jur de 1.450 pe lună. Din 2008 încoace însă, exceptând lunile decembrie, doar în aprilie 2008 s-a înregistrat un număr mai mic de oferte (1.530 unităţi). Luna februarie 2012 intră astfel în topul absolut al lunilor cu cel mai mic număr de oferte.
  Apartamentele de două camere rămân lider pe piaţă în ceea ce priveşte numărul de unităţi scoase la închiriere în februarie, ajungând la 676 unităţi, în scădere însă cu aproape 16% faţă de începutul anului.
  În luna februarie 2012, peste 570 de garsoniere au fost scoase pe piaţă la închiriere, cu aproape 100 mai puţine însă comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut şi păstrând trendul de scădere şi faţă de prima lună din 2012, când raportul Anunţuriparticulari.ro număra 678 unităţi pe acest segment.
  Un număr mai mic de oferte s-a înregistrat şi în cazul apartamentelor de 3 camere, în scădere de la 354 unităţi în ianuarie 2012 la puţin peste 300 în luna abia încheiată. Topul ofertelor este completat de apartamentele de 4 camere, în februarie fiind scoase pe piaţă 63 de unităţi, cu 35% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

   


  2011 a adus cu 10% mai puţine oferte de închiriere faţă de 2010

  În 2011 s-au înregistrat cu 10% mai puţine apartamente scoase la închiriat faţă de anul 2010, dar preţul mediu al chiriilor s-a păstrat la acelaşi nivel cu anul precedent, potrivit unui raport realizat de anunţuriparticulari.ro.
  Pe piaţa bucureşteană s-a observat, în ultimii doi ani, o tendinţă de scădere a numărului de oferte de închiriere, de la 30.750 de oferte în 2009, la aproximativ 26.700 la finalul anului 2011, nivelul fiind apropiat de cel înregistrat în anul 2008, când pe piaţă erau vehiculate puţin peste 24.000 de oferte.
  "Observăm o tendinţă de scădere a numărului de oferte de închiriere pentru Bucureşti în ultimii doi ani. S-au înregistrat scăderi succesive de la 30.750 de oferte în 2009, la 29.600 de oferte în 2010 până la aproximativ 26.700 la final de 2011. Ne apropiem de nivelul anului 2008, când pe piaţă erau vehiculate puţin peste 24.000 de oferte", se arată în raportul citat.

   


  Apartamentele cu 2 camere reprezintă 40% din ofertă

  Piaţa închirierilor este dominată de apartamentele cu două camere, peste 40% din oferta totală aparţinând acestui tip de unităţi. În clasament, urmează garsonierele, în 2011 înregistrându-se 9.158 de oferte de închiriere pentru unităţile cu o cameră.
  Apartamentele de 3 camere şi cele de 4 camere completează clasamentul cu un total de 5.300, respectiv 1.200 de oferte.

   

   

  Articol aparut in Curierul National de joi, 08 martie 2012, si poate fi vazut aici: http://curierulnational.ro/Specializat/ 2012-03-08/Chiriasii+raman+pe+loc&hl=topestate.ro&tip=toate

  Presa scris de Roxana Dimache

  Postat în 09.03.2012 09:09:47. Vezi pagina lui Roxana Dimache din Bucuresti

  vizualizat de 29876 ori; citit de 2143 ori; categoria: TopEstate în Presa
   
 • Comenteaza primul