SCĂDERE SURPRIZĂ

Zvonistica şi specula imobiliară [...]">

Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

TopEstate în Presa


vezi cele mai citite articole despre TopEstate în Presa anunta-ma cand se adauga noi articole despre TopEstate în presa
 • Efecte ale crizei. Garsonierele constănţene s-au ieftinit cu 10%.

  Efecte ale crizei. Garsonierele constănţene s-au ieftinit cu 10%. - TopEstate în Presa

  SCĂDERE SURPRIZĂ

  Zvonistica şi specula imobiliară au primit o lovitură directă, în primele trei luni ale anului, după ce toate creşterile anunţate de bine-şi-răuvoitori au rămas simple declaraţii, fără niciun fundament economic.

  „În prezent, preţul mediul al un garsoniere din Constanţa este de 28.800 euro. La 1 ianuarie 2012, valoarea era de 32.250 euro. Vorbim despre o contracţie de 10%, în doar trei luni. Preţul calculat la metru pătrat util a ajuns la circa 950 euro”, au declarat, pentru Telegraf, reprezentanţii portalului imobiliar www.TopEstate.ro.

   

  Ieftinirea abruptă a imobilelor demonstreaza că potenţialii cumpărători nu au aprobat preţurile mărite artificial de proprietari, mai ales că, până acum, creditarea nu a dat semne majore de revenire.

  „Garsoniere cu preţuri încadrate în media pieţei se găsesc în Tomis III, Inel 1, Far şi CET. Preţuri mai mici sunt în CET şi Poarta 6, iar oferte mai scumpe sunt localizate în zone precum Tomis 3, Tomis Nord şi Stadion”, mai spun cei de la TopEstate.

   


  SEGMENTE STABILE

  La apartamentele cu două camere, preţul a fost stabil, în ultimele trei luni, de circa 48.200 euro (intervalul de variaţie este 42.000 - 55.000 euro), mulţumită (sau din cauza, depinde de perspectivă) programului Prima Casă 4, care, ca şi în anii trecuţi, a fixat preţul pentru această categorie de imobile. Preţul pe m.p. al apartamentelor cu două camere este acum de circa 1.000 euro.

  Potrivit TopEstate, apartamente cu două camere mai ieftine se găsesc la Gară, în Km 4 - 5, Anda, Poarta 6 şi Brotăcei. Preţuri apropiate de media pieţei se găsesc, cu precădere, în Tomis III. Nici preţul apartamentelor cu trei camere nu a variat excesiv, menţinându-se în jurul valorii de 70.000 euro, după ce, în 2011, scăzuse cu 2,7%.

   


  PERSISTĂ INCERTITUDINILE

  Până la începutul verii, agenţii imobiliari îşi menţin estimările de scădere uşoară a preţurilor pe segmentul rezidenţial, cu circa 3%.

  „În a doua jumătate a anului există premise să vedem o creştere moderată, măcar până la finele lui octombrie. Numărul tranzacţiilor imobiliare rămâne însă foarte scăzut, piaţa fiind afectată de accesul dificil la creditele bancare”, mai spun specialiştii TopEstate.

  În plus, cumpărătorii sunt nehotărâţi, starea generală de incertitudine fiind alimentată, pe de-o parte, de situaţia socio-economică a ţării, şi, pe de altă parte, de informaţiile îndoielnice pe care mulţi speculatori continuă să le arunce în piaţă.

   


  Articol aparut in ziarul Telegraf: http://www.telegrafonline.ro/1332968400/articol/search/ 194051/garsonierele_constantene_sau_ieftinit_cu_10.html

  Presa scris de Paul Nasaudeanu - Jurnalist

  Postat în 30.03.2012 10:01:13. Vezi pagina lui Paul Nasaudeanu din Constanta

  vizualizat de 32723 ori; citit de 2127 ori; categoria: TopEstate în Presa
   
 • Comenteaza primul