Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
  • TU esti un agent profesionist?

    TU esti un agent profesionist? - Sfaturi

      Intr-o perioada in care tranzactiile imobiliare sunt din ce in ce mai rare, calitatea serviciilor agentilor imobiliari ar trebui sa fie in crestere. "Ar trebui" nu inseamna ca asa se si intampla. Stim cu totii ca profesionalismul este un termen relativ si fiecare din noi ii atribuie valente diferite.

       TU te consideri un profesionist pe piata imobiliara? Iata mai jos cateva criterii care vor contura un profil demn de urmat al agentului imobiliar:

    1. Fii punctual si prompt. Atunci cand iti stabilesti o intalnire cu un client, nimic nu este mai neplacut decat sa il lasi sa astepte, mai ales daca amandoi ati convenit in prealabil asupra orei. Mai mult, ai grija intotdeauna sa suni fara intarziere clientii care te cauta la sediul agentiei. Imediat cum aflii despre intentiile lor precum si datele acestora de contact, ia legatura cu ei si stabileste o intalnire la sediu pentru a va cunoaste. Cu cat intarzii mai mult, cu atat sunt sanse mai mari sa ii pierzi, acestia apeland la o alta agentie sau agent.

    2. Fii atent la tinuta. Vechiul proverb "Haina il face pe om" se aplica in cazul multor clienti, care te eticheteaza de la prima intalnire. Indiferent cata experienta ai in domeniu, simpla ta aparitie in panaloni scurti sau blugi, ar putea face clientul respectiv sa isi caute un alt agent care prin tinuta emana putere, incredere si respect. Alege un costum si cravata, sansele tale de a incheia o posibila tranzactie imbunatatindu-se astfel considerabil.

    3. Arata-te disponibil. Nimanui nu-i place sa lucreze cu un agent supraaglomerat. Chair daca ai multi clienti, invata sa-ti gestionezi timpul de asa natura incat sa nu neglijezi pe nimeni. Fii dragut de fiecare data cand esti abordat chiar si pentru informatii. Consultanta oferita clientilor tai, ti-ar putea aduce mult mai multi clienti pe viitor, prin recomandari. Nu considera asta timp pierdut, cat timp investit in imaginea ta si a companiei pentru care lucrezi.

    4. Fii deschis si empatic fata de dorintele clientului tau. Pentru a fi in stare sa intelegi cu adevarat ceea ce acesta isi doreste, trebuie sa stii sa asculti nu numai sa auzi. Asociaza informatiile primite cu ofertele pe care tu le ai deja pentru a sti ce sa-i recomanzi si, mai ales, ce sa vizionati impreuna. Fii curios si afla ce a mai vazut pentru ca nu cumva sa vizionati aceleasi proprietati; nu ar fi decat o pierdere de timp. Daca iti dai seama ca potentialul client nu are foarte bine conturat ceea ce isi doreste, pune-i intrebari ajutatoare astfel incat sa-si dea seama. Incearca sa-i facilitezi acest proces decizional, folosindu-te si de cunostintele pe care deja le ai.

    5. Informeaza-te permanent. Orice ai face, ai grija sa fii tot timpul la curent cu piata imobiliara, cu evolutia acesteia si cu ultimele noutati. E bine ca posibilul tau client sa vada ca ai cunostinte vaste despre preturi, zone dar si potentiale oferte sau cereri pe care le administrezi. Fii sigur pe tine si arata-te increzator pe informatia pe care o detii. Asigura-te totusi ca increderea in tine are baze solide si nu e simpla incapatanare.

    6. Fii un bun negociator. Un agent profesionist este cel care reuseste sa negocieze cel mai bun pret, niveland relatia dintre vanzator si cumparator, astfel incat sa-i satisfaca pe amandoi. In acest mod, nici una din partile implicate in tranzactie nu ar trebui sa se simta dezavantajata. Atat pretul cat si orgoliul celor doi trebuie bine gestionate, fara a aduce prejudicii materiale sau emotionale nici uneia din parti.

    7. Fii onest fata de clientul tau. Explica-i de fiecare data situatia si nu incerca sa-i ascunzi anumite detalii doar pentru ca sunt neplacute sau crezi ca daca i le divulgi, va refuza o posibila colaborare. Asta inseamna sa poti face tranzitia intre vanzator si cumparator. Nu te ascunde dupa deget, fii sincer si diplomat astfel incat sa nu ranesti sau sa sperii pe nimeni.

    8. Fii stapan pe legislatia imobiliara. Nu uita ca nu e suficient sa poti apropia cerea de oferta intr-o tranzactie imobiliara. Trebuie sa stii care este necesitatea unui contract de vizionare si sa nu pleci la drum fara ca posibilul client sa fi semnat un astfel de contract. In caz contrar te poti trezi ca ai muncit fara nici un rezultat, clientul alegand sa lucreze direct cu particularul, excluzandu-te din ecuatie. Nu uita de cadastru, intabulare si alte formalitati notariale. Cunoscand legea vei putea tranzactiona mult mai usor si repede o proprietate, asadar nu ai decat de castigat.

       Acestea sunt doar o parte din caracteristicile pe care un agent imobiliar profesionist ar trebui sa le aiba. Bineinteles ca se adauga si experienta in domeniu care este apreciata si care da o alta nota activitatii tale de agent, precum si posibile cursuri de specialitate care oricand sunt binevenite si apreciate. Cel mai important lucru este ca TU reprezinti imaginea companiei, iar contactul cu tine reprezinta pentru client prima interactiune cu agentia imobiliara respectiva.


    Depinde numai de tine daca ALEGI sa fii un simplu agent sau un agent profesionist!

    Drepturile de proprietate intelectuală asupra acestui material aparţin integral portalului imobiliar profesionist TopEstate.ro. Articolul poate fi preluat public, fără a fi modificat, cu condiţia să fie însoţit de textul "sursa: TopEstate.ro - portalul profesionist imobiliar" şi link către www.topestate.ro.

    Sfat scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

    Postat în 17.09.2009 10:57:21. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

    vizualizat de 3084 ori; citit de 2758 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
     
  • Comenteaza primul