Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi financiare noi
 • Totul despre perioada de gratie

  Totul despre perioada de gratie - Sfaturi

  Deşi nu este o practică nouă pe piaţa bancară românească, perioada de graţie la creditele bancare este unul dintre cele mai puternice instrumente de marketing din ultimii ani. Daca in 2009 bancile au retras facilitatea perioadei de gratie pentru toate tipurile de credite, la inceput de 2010, timid, a inceput sa fie rentrodusa in fisele de produse. Astfel, inainte de a afla costurile totale ale creditului, nivelul DAE sau cum ar trebui să evolueze dobânda, clienţii sunt informaţi că pot sta liniştiţi o perioadă de timp pentru că „sunt în perioada de graţie”.

   

  Facilitatea a fost iniţial disponibilă doar la creditele destinate construcţiei de locuinţe, fiind  justificată de faptul că ratele trebuie plătite după finalizarea lucrărilor. Ulterior, sistemul a fost extins la tot mai multe produse.

   

  Opţiunile sunt, în acest caz, scutirea doar de plata ratelor, dobânda aferentă creditului fiind achitată lună de lună, si perioadă de graţie totală în care nu se plăteşte nimic. Cu ultima variantă românii au făcut cunoştinţă in 2008, cand Piraeus Bank a fost prima bancă românească care a introdus un astfel de produs. Este vorba despre creditul imobiliar „Casa nouă” care permitea solicitanţilor ca în primele şase luni de la contractare să nu plătească nimic, iar în următorii trei ani să beneficieze de perioadă de graţie la plata ratelor.

   

  Deşi la prima vedere, pare o facilitate, perioada de graţie este destul de costisitoare

   

  Aceasta deoarece, atunci când nu se plăteşte nimic o perioadă de timp, dobânda şi ratele se acumulează, iar sumele restituite către bancă vor fi mult mai mari. Calculele arată că o persoană care ar opta ca timp de un an să achite numai dobânda aferentă împrumutului luat de la bancă, ar suporta costuri mult mai mari. Aceasta deoarece în perioada de un an nu ar începe să ramburseze din împrumutul luat de la bancă şi, în consecinţă, dobânda s-ar aplica în continuare la suma împrumutată. La fel şi comisioane aferente creditului.

  Sfat scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 19.08.2010 21:07:40. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 2021 ori; citit de 2645 ori; categoria: Sfaturi financiare
   
 • Comenteaza primul