Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi financiare noi
 • Cumpar sau mai astept?

  Cumpar sau mai astept? - Sfaturi

  Decizia de cumparare a unei locuinte este cea mai serioasa decizie din viata unei persoane. Pentru ca aceasta decizie urmeaza sa se reflecte in bugetul personal pentru  urmatorii 30 de ani din  viata cumparatorului si influenteaza  mai departe nivelul de trai si gradul de confort. Cumpararea unei locuinte este conditionata in primul rand de posibilitatile financiare ale potentialului cumparator, de capacitatea sa reala de a sustine cheltuieli lunare cu investitia si de costul alternativei de a locui într-o locuinta inchiriata.

   

  Desi statisticile arata ca numai unul din noua romani apeleaza la credit bancar pentru a cumpara un imobil, eu cred ca in viitorul apropiat acest raport se va inversa. Aceasta pentru ca daca in prezent 97% din populatia Romaniei detine o proprietate, in viitorul apropiat vor incepe sa intre pe piata muncii copiii acestor persoane.  La randul lor, potrivit traditiei, vor dori sa fie proprietari. Dar cum accesul la o casa nu mai este asa de simplu precum au beneficiat predecesorii lor, unica solutie va fi creditul bancar.

   

  Problema obtinerii creditului de la banca este din ce in ce mai spinoasa, pentru ca ultimele rapoarte oficiale au dezvaluit ca avem o reala problema cu plata ratelor la banci. Romanii datoreaza bancilor aproape 2,25 miliarde de euro in prezent, cu o  crestere cu 5,36% numai in luna februarie comparativ cu luna ianuarie a acestui an. Astfel s-a ajuns la o pondere a imprumuturilor restante de 4,37%  in totalul creditelor in sold (43,75 miliarde euro). Banca Nationala a Romaniei a atras atentia bancilor in nenumarate randuri ca alimenteaza sporirea ratei de default in goana dupa cota de piata. De aceea Banca Centrala a luat periodic masuri concrete, prin adoptarea de regulamente care au adaugat plus de coerenta si eficienta in activitate de creditare a populatiei.

   

  Pe de alta parte, preturile terenurilor si apartamentelor au suferit o puternica corectie in ultimele 18 luni, motiv pentru care preturile au scazut cu pana la 50%.

   

  Intrebarea este daca potentialul cumparator este dispus sa mai astepte si, daca da, pentru cata vreme.

  Odata cu reglementarea pietei imobiliare, cu transparentizarea tranzactiilor de vanzare – cumparare,  preturile se vor stabiliza, usor in scadere, insa pentru o perioada scurta de timp. Dupa parcurgerea acestei perioade, preturile practicate pe piata imobiliara nationala vor urma trendul  preturilor  practicate pe pietele dezvoltate, care sunt in medie mai mari cu 30%.

   

  Asadar, potentialii cumparatori nu trebuie sa fie descurajati de conjunctura actuala, sa caute in continuare in ofertele disponibile, caci pot gasi oferte avantajoase.

  Sfat scris de Biroul De Presa - PR representative, TopEstate.ro

  Postat în 19.08.2010 21:15:04. Vezi pagina lui Biroul De Presa din Bucuresti

  vizualizat de 1971 ori; citit de 3166 ori; categoria: Sfaturi financiare
   
 • Comenteaza primul