Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • 12+1 motive pentru a cumpara o locuinta (chiar si) in aceasta perioada

  12+1 motive pentru a cumpara o locuinta (chiar si) in aceasta perioada - Sfaturi

  Majoritatea oamenilor sunt foarte pesimisti in ceea ce priveste miscarile si investitiile imobiliare in aceasta perioada, punand sub semnul intrebarii beneficiile faptului de a fi proprietarul unei locuinte.

  In realitate, acum este momentul cel mai bun sa cumperi.

  Si mai mult de-atat, maine va fi un moment mult mai prielnic de a fi proprietar, pentru ca nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste puterea fundamentala de a avea proprietati in posesie.

   

  De ce este chiar acum un moment foarte bun de achizitie? Gasiti mai jos cateva motive interesante.

   

  1.      Acum faceti o afacere buna. Preturile sunt jos in medie cu peste 40%. Sunt deja la nivelul la care cumpararea unei locuinte poate fi luata in considerare de catre un angajat tipic.

  2.      Ipotecile sunt ieftine in acest moment. La nivelul costului total al creditului (DAE) de 6,25% pentru ipoteca unui credit pe 30 de ani, costul actual al acesteia este cu 35% mai mic decat o ipoteca din 2007, cand valorile depaseau 9,5 %.

  3.      Poti cumpara acum o casa mai buna. Poti gasi acum la pretul unui apartament o casa, un apartament mai mare sau chiar un duplex. Poti selecta o zona mai buna sau un etaj mai avantajos.

  4.      Salvezi banii de chirie. Compara costul chiriei lunare al unei locuinte cu rata platibila la banca si vei observa ca daca nu este mai mic, este cu siguranta apropiat.

  5.      Tinand cont ca acum suntem undeva in partea de jos a scaderilor preturilor, sunteti protejat intr-o anume masura de inflatia preturilor apartamentelor. S-a constatat in mod istoric ca cresterea in timp a preturilor depaseste inflatia.

  6.      Va fi a ta. Cel mai important beneficiu in a fi proprietar este ca poti face orice modificari doresti in casa, fara a obtine acordul altcuiva si ramanand proprietar al acestor modificari: poti picta peretii in portocaliu, poti schimba bateria la cada cu una moderna, etc.

  7.      Imobiliarele vor fi in continuare investitii bune. Nu riscati banii. Chiar daca scopul dumneavoastra nu este altul decat de a avea o casa mai buna, in situatia in care economia va creste veti trage beneficii din asta, fie ca vindeti sau inchiriati. Capitalizarea intr-un bun imobil este parte a bogatiei si independentei dumneavoastra viitoare. Chiar daca acum am suferit cea mai mare cadere a pietei imobiliare, preturile sunt cu mult mai mari decat erau acum 10 ani. Trebuie sa vedeti lucrurile pe termen lung.

  8.      Reprezinta in sistem de economie fortata. O parte din platile dumneavoastra lunare se va duce catre capitalurile proprii. Daca in loc sa achitati o rata lunara de 350 de euro pentru cumparare platiti o chirie de 250 de euro, poate parea logic sa stati cu chirie. Dar oare reusiti sa economisiti diferenta de 100 de euro in fiecare luna? Majoritatea oamenilor nu pot.

  9.      Aveti de unde alege. Sunt mii de oferte de apartamente disponibile la vanzare, lucru care nu era la fel in bula imobiliara din 2007. Acum este momentul sa alegeti ceea ce va place si sa achizitionati.

  10.  Mai devreme sau mai tarziu piata va deveni transparenta. Populatia este in continua crestere si fiecare trebuie sa locuiasca undeva. Mai mult de atat, din sondajele noastre facute pe cumparatorii (putini) din aceasta perioada arata ca niciunul nu este dezamagit sau ii pare rau ca a cumparat acum.

  11.  Se pot face intelegeri cu proprietarii. Este piata cumparatorului: puteti solicita pe langa un discount de pret si amanari pentru plata diferentei de pret, eventual plata in rate a unei anumite parti din total. Pe o piata a vanzatorului nu puteti pretinde aceste lucruri.

  12.  O astfel de achizitie va disciplineaza cheltuielile lunare. Banii se cheltuie oricum. Chiar daca nu faceti loc in buget unei astfel de investitii, veti ramane surprins sa vedeti ca la sfarsitul lunii balanta se apropie de zero, cheltuiti pe cumparaturi de importanta mai mica sau mai mare. Disciplina financiara lunara fortata va poate schimba radical modul in care vedeti investitiile, in bine, dandu-va sansa de a trece la un nivel superior investitional pe viitor.

  12+1.  Cumpararea unei case va da radacini. Majoritatea noastra dorim stabilitate, un sentiment al apartenentei si permanentei la o anumita comunitate. Toti dorim sa fim parte din ceva si o casa ne ajuta sa ne asimilam acestor concepte.

  Sfat scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 28.12.2010 17:03:00. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 9119 ori; citit de 2553 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul