Motto:
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • 3 Prognoze pentru urmatorii 10 ani!

  3 Prognoze pentru urmatorii 10 ani! - Sfaturi

   

  Motto:
  “Cine are informatia stapaneste situatia! “


  Dragi amici, va propun un joc al inteligentei, culturii si intuitiei. Va provoc sa facem cateva prognoze cat mai apropiate de adevar privind aspect ale evolutiei unor domenii care ne intereseaza!

   

  Va place idea?

  Daca va place, eu va voi pune intrebarea si dumneavoastra veti incerca sa ghiciti. Eu voi prezenta argumentat si prognozele mele. Facem macar 3 prognoze pe care le putem verifica in urmatoarele luni si urmatorii ani? Facem!  1 ) Cum credeti ca va evolua piata imobiliara in urmatorii 10 ani?

  Eu sunt sigur ca piata imobiliara va scadea continuu din urmatoarele cauze:


  a.- Avem deja circa 8,5 milioane de imobile locuibile (locuinte) adica un imobil la 2,2 cetateni (conform datelor recensamantului din octombrie 2011). Daca luam in considerare si faptul ca mai mult de 2 milioane de cetateni nu locuiesc in imobilele lor din Romania, ci in strainatate, unde lucreaza, situatia este si mai clara.
  b.- Aproximativ 200 000 de unitati locative, incepand cu vile de lux si terminand cu garsoniere ‘comuniste”, sunt libere si in asteptare de client. Numai o mica parte din acestea isi vor gasi cumparatori. Persoanele bogate si-au construit deja vile iar cele care se vor imbogati in continuare vor prefer sa-si construiasca vile pe gustul lor. Vilele de calitate indoielnica nu vor avea cumparatori. Apartamentele scumpe nu vor avea cumparatori. Chiar daca bancile vor acorda credite mai favorabile (ceea ce nu este cazul), multi romani care s-au fript deja vor evita capcana bancara.
  c.- In urmatorii 10 ani, cel putin 100 000 de apartamente si garsoniere ‘comuniste” se vor elibera, din cauza decesului persoanelor in varsta ori bolnavi (nu-i de gluma si voi reveni pe aceasta tema).
  d.- Manipulatorii care au afirmat ca natiunea romana mai are nevoie de 2 milioane de locuinte au pacalit investitorii nepregatiti in domeniul economic.
  e.- In urmatorii 10 ani, majoritatea locuintelor libere din mediul rural vor fi ocupate de forta de munca somerizata la orase. Deci locuintele din mediul rural vor inregistra o credtere de pret. Astfel,bunastarea se va muta de la oras la sat.
  f.- Preturile terenurilor agricole destinate culturilor rentabile (nu speculatiilor) vor creste cu mai mult de 100%.


  Aceste prognoze pe tema scaderii pietei imobiliare rezulta si este in stransa legatura cu urmatoarele 2 prognoze de care observ ca nu vrea sa tina nimeni seama. Deci:  2) Cum va fluctua nivelul de trai in urmatorii 10 ani?


  Eu sunt sigur ca nivelul de trai al majoritatii romanilor va continua sa scada, indifferent cine se va afla la putere. De ce ca scadea? Deoarece obiectivele economice socialiste valoroase, apte de a fi transormate in bani, au fost deja vandute, lasand statul fara aceasta sursa de venit. Trusturile transnationale care detin cea mai mare parte din averea nationala n-au nici un interes sa contribuie la scoaterea noastra din criza si la cresterea nivelului de trai. Ele vor creste mereu preturile si tarifele, repatriind profituri uriase, fabuloase. Din cate observ, nimeni din cei care vor puterea nu va aplica cele 2 programe prin care avutia romaneasca ar creste si ar ridica nivelul de trai: dezvoltarea averii nationale statale si mobilizarea totala a populatiei la creatie, productie si export de bunuri si servicii. Numai aceste doua directii de actiune pot duce la cresterea nivelului de trai, insa ele presupun viziune economica moderna din partea guvernantilor si o totala daruire in munca a populatiei. Apreciez ca ne trebuie cel putin 10 ani pentru a indeplini aceste doua deziderate.

  Concluzie: nivel de trai din ce in ce mai scazut = putere de cumparare din ce in ce mai mica!  3) Avem vreo sansa ca, in urmatorii 10 ani sa scapam de sporul demografic negativ si sa revenim la o crestere demografica normala?

   

  Eu cred ca natiunea romana va continua sa scada numeric din urmatoarele cauze:
  a.- Criza economica si programele guvernamentale au determinat si determina cresterea accentuate a numarului de decese premature. Acestea vor fi in mod vadit determinate de factorii cunoscuti: sinucidere din disperare, morti de subnutritie si malnutritie, decedati prematuri din cauza lipsei tratamentului medical corespunzator. Amicii mei, nu-i de joaca cu asta! Daca va uitati pe statisticile INS (Institutul National de Statistica), veti vedea ca pierdem intre 60.000 si 100.000 de romani anual! Trageti concluzia care se impune! Eu am tras-o deja!
  b.- Din cauza insecuritatii economice si a unei mode proaste receptionate din Vest (libertinajul sexual), tinerii nu se vor mai casatori si nu vor mai procrea la varste potrivite, astfel ca natalitatea va continua sa scada.
  c.- Mortalitatea infantila va creste, din cauza scaderii nivelului de trai si reducerii drastice a asistentei medicale gratuite.
  d.- In urmatorii ani, cel putin jumatate de million de cetateni romani vor opta pentru emigrare, in mod direct sau indirect (plecare la munca si ramanere in strainatate).
  Cunoaste cineva vreun procedeu prin care putem opri scaderea grava si rapida a populatiei romanesti?

  In concluzie, nu am enumerat scaderea nivelului de trai si scaderea demografica ca sa ma aflu in treaba ci pentru ca se poate observa foarte logic (matematic daca vreti) ca vom fi si mai saraci si mai putini romani din asta rezultand prima mea prognoza care ne intereseaza pe cei care activeaza in acest sector,cel imobiliar.


  Ati inteles cum se fac prognozele realiste si pragmatic? E bine sa folosim aceasta metoda de cunoastere anticipate a viitorului, cu scopul de a ne planifica corect activitatile viitoare.
  Toti avem posibilitatea sa o ducem mai bine, dar numai putini o fac si o vor face. De ce? Pentru ca refuzam sa gandim cu creierele noastre, sa culegem informatiile bine argumentate si ne incredem mai mult in zvonuri si TV. Ultimul zvon? De anul acesta strainii vor putea cumpara in nume propriu proprietati si in Romania!

  Dar oare orice proprietate este vandabila pentru straini?

  Si daca nu, care sau ce cauta mai exact strainii?

  Va doresc sanatate, succese, pace in suflet si lumina in minte!

  Sfat scris de Daniel Serbanica - Broker imobiliar, Serbanica Imobiliare

  Postat în 30.05.2012 09:23:45. Vezi pagina lui Daniel Serbanica din Constanta

  vizualizat de 11547 ori; citit de 4917 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul