Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • Solidaritatea - izvor de siguranta si putere!

  Solidaritatea - izvor de siguranta si putere! - Sfaturi

  Dragi colegi “imobiliari“ de ambele sexe, ati vazut filmul “ 300 – Eroii de la Termopile “ ?

  Numai trei sute de spartani, condusi de regele Leonida, s-au opus invaziei persane, oprind-o in stramtoarea Termopile. Cum de au reusit? Au fost solidari si au crezut cu tarie ca sacrificiul lor va uni grecii din toate statele. Istoria Omenirii e plina de exemple in care minoritati nesemnificative in aparenta au schimbat radical cursul evenimentelor.

  Noi, cei care am participat pe 23 august 2012 la intalnirea privata denumita generic “Lumea imobiliara“, organizata de portalul imobiliar national TopEstate.ro, putem constitui nucleul unei astfel de minoritati, minoritate ce poate schimba si influenta directia de evolutie a pietei imobiliare romanesti in general, si a celei din judetul Constanta, in special. Din aceasta cauza, sugerez sa fim din ce in ce mai exigenti cu calitatea oamenilor care participa la astfel de evenimente.

  Ar fi bine sa ne intalnim regulat, sa vorbim la obiect, deci mai putin si sa facem mai mult, sa nu semanam cu alte comunitati care se intalnesc doar sa se vada si atat. Sa transformam aceasta intalnire regulata intr-un mijloc de informare, instruire si educatie si apoi, de ce nu, intr-o asociatie profesionala foarte puternica in minim 2-3 ani.
  Sentimentul de apartenenta la o organizatie puternica genereaza afecte pozitive, cum ar fi: siguranta, increderea, altruismul, loialitatea, optimismul, caldura sufleteasca, etc. Dimpotriva, izolarea individului duce la insingurare, slabiciune, pesimism, nesiguranta, anxietate. Din aceasta cauza eu militez pentru solidaritatea breslei noastre in jurul unor idealuri si scopuri comune, chiar si credinte comune pozitive, dar nu a unor personalitati. Solidaritatea in jurul unei personalitati oricat de pozitive ar fi ea nu este de recomandat, deoarece duce la cultul personalitatii, genereaza discutii neprincipiale si dispare odata cu disparitia personalitatii.
  Doriti siguranta personala, putere, optimism, etc.? Deveniti solidari cu nucleul de baza de la aceasta intalnire amintita mai sus si veti simti toate sentimentele pozitive exemplificate anterior! Solidaritatea se invata, la fel ca multe alte obiceiuri, din exemplele pozitive ale celorlalti, din propriile reflexii, din experiente de viata si experientele profesionale. In cazul nostru, solidaritatea indeamna la activism in directia indeplinirii unor scopuri comune stabilite impreuna, dar si la acte de solidaritate spontana, in grupuri mai mici. Solidaritatea ne obliga sa nu stam pe tusa, cu mainile incrucisate la piept, in timp ce numai 2-3 colegi de breasla se implica.

  Solidaritatea ne indeamna sa participam activ la aceste intalniri lunare. Solidaritatea ne determina sa sarim in ajutorul oricui are nevoie. Solidaritatea exclude insa certuri, ciondaneli si discutii fara rost, din cele care s-au mai intamplat la alte intalniri din trecut, pana ce domnul Mihai Stan a luat fraiele conducerii si organizarii.
  Sper ca, in maxim 2-3 ani, aceste intalniri private si de ce nu, o asociatie profesionala care ar putea rezulta din acestea, sa devina un model de solidaritate. Toti putem face cate ceva pentru indeplinirea acestui obiectiv (solidaritatea). Sunt sigur ca, in viitor, apartenenta la acest nucleu va deveni nu numai o sursa de siguranta si putere, dar si un motiv intemeiat de mandrie pentru faptele noastre sau pentru faptul ca suntem “imobiliari“.

  Cu stima si respect,
  Daniel Serbanica
  Activ Management

  Sfat scris de Daniel Serbanica - Broker imobiliar, Serbanica Imobiliare

  Postat în 31.08.2012 09:44:50. Vezi pagina lui Daniel Serbanica din Constanta

  vizualizat de 10901 ori; citit de 1568 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comentarii (1)
 • Banciul Vizitator Bucuresti
  Felicitari pentru articol, se vede inteligenta de departe.
  Vineri, 08 August 2014 ora 13:47:18

 • Comenteaza si tu