Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • Cum alegi zona în care vrei să locuieşti

  Cum alegi zona în care vrei să locuieşti - Sfaturi

  Tendinţa actuală arată că, cei mai mulţi cumpărători locali îşi aleg zona în care vor să cumpere o locuinţă. Nimic nu este la întâmplare, pentru că o casă în care te simţi bine se află întotdeauna într-o zonă în care te simţi bine.

   

  Avantajele de care se ţine cont

   

  Aceasta din urmă acoperă practic principalele nevoi ale viitorului cumpărător, sunt esenţiale şi nu prea pot fi neglijate, cel puţin primele: calitatea şcolilor din apropiere, valoarea proprietăţii, traficul, liniştea (sau rata infracţionalităţii), potenţialul de dezvoltare şi în cele din urmă distanţa de locul de muncă, spaţiile comerciale, transportul public, parcurile din apropiere etc.

   

  Selectarea avantajelor zonei, în funcţie de buget şi de preţuri

   

  În situaţia în care cumpărătorul dispune de o sumă redusă, achiziţia unei locuinţe se va completa cu acoperirea primelor cerinţe legate de zonă, din lista de mai sus. Alţi clienţi îşi fac liste întregi cu imobilele vizitate, iar când într-un singur loc apar mult prea multe vânzări, potenţialul cumpărător începe să îşi pună semen de întrebare. Iar semnele de întrebare devin şi mai alarmante, în cazul în care locuinţa, sau locuinţele aflate la vânzare într-o întreagă zonă încep să scadă la preţ.

   

  Zonele cu potenţial sunt cele mai promiţătoare

   

  Pe de altă parte, de multe ori s-au vândut proprietăţi în zone mai puţin apreciate ale unui oraş, dar care au avut ulterior potenţial. Aici s-au înscris, de-a lungul timpului cartierele mărginaşe ale oraşelor, care, după mai mulţi ani, s-au teezit că se învecinează cu hzpermarket-uri sau cu spaţii moderne de distracţie, ceea ce înseamnă că investiţia a fost una inspirată.

   

  Compromisul nu înseamnă întotdeauna un pas înapoi

   

  Experienţa şi sfaturile unui bun agent imobiliar arată că, de multe ori, achiziţia unui apartament este mult mai potrivită decât libertatea unei case, câtă vreme prima opţiune include o zonă mult mai bună. Diferenţa de preţ poate fi una neglijabilă, însă, încă o dată, avantajul unei zone potrivite trebuie să fie un prim aspect de care să se ţină cont.

   

  O achiziţie bună poate însemna, în orice moment şi o vânzare bună

   

  Cu alte cuvinte, locuinţa avută în vedere pentru cumpărare ar trebui să aibă potenţial de vânzare, în orice moment. Cumpărarea unei proprietăţi înseamnă o investiţie pe termen lung, iar când vorbim de termen lung ne proiectăm aşteptările pe o perioadă de cel puţin 5-6 ani. În acest interval, poate interveni şi neprevăzutul, dincolo de orice planuri ambiţioase avem, atunci când privim spre viitor.

   

  Ţine cont de orice părere până îţi vei face singur una singură

   

  Sunt puţine cazurile unor achiziţii cu ochii închişi, dar aşa puţine cum sunt, ele nu constitutie un exemplu de urmat. Despre zonele cel mai bune în care se află viitoarea locuinţă se pot găsi informaţii la tot pasul. Familia, prietenii, colegii de serviciu pot furniza uneori date importante despre cartierul în care se hotărăşte un cumpărător să stea. În plus, şi articolele de presă pot constitui o bază solidă de informaţii.

   

   

  [articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, 15.martie.2013]

  Sfat scris de Decebal Mureşan

  Postat în 14.03.2013 10:20:23. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 3380 ori; citit de 1014 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul