Credite imobiliare cât pentru două scări de [...]">
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi financiare noi
 • Piaţa imobiliară, săracă în luna februarie

  Piaţa imobiliară, săracă în luna februarie - Sfaturi

   

  Credite imobiliare cât pentru două scări de bloc

   
  În ultima lună a iernii, sucursalele băncilor constănţene au acordat credite imobiliare în valoare totală de aproximativ şapte milioane lei (inclusiv în valută).
  Potrivit datelor Băncii Centrale (BNR), în luna februarie cifra totală a creditelor în lei, pentru locuinţe, la nivelul judeţului Constanţa, se ridica la 122,5 milioane lei, în timp ce creditele în valută urcau la un echivalent de 1.689,2 milioane lei. Conform BNR, statistica lunii ianuarie arată un volum al creditelor similare în lei de 122.1 milioane lei şi un echivalent de 1.682,5 milioane lei pentru creditele în valută destinate achiziţiilor de locuinţe.
  Cu alte cuvinte, în luna februarie s-au acordat credite de aproximativ şapte milioane lei (0,4 milioane RON şi 6,7 milioane valută), ceea ce s-ar putea converti în aproape 40 de apartamente de două camere, achiziţionate prin credit. Judeţul Constanţa este al doilea, după Bucureşti, ca valoare totală a creditelor în lei acordate de bănci (492,3 milioane lei în capitală şi 112,3 milioane lei la Constanţa, ca total însumat în luna februarie).
  Cât priveşte împrumuturile acordate în valută, Bucureşti deţine supremaţia, cu un echivalent în lei de 15.630,8 milioane, urmat de Cluj - 1.937,6 milioane, Timiş, cu 1.823,7 milioane şi Constanţa - 1.527 milioane. Să mai spunem că în ultimele 12 luni cuprinse în datele BNR (februarie 2012 - februarie 2013), băncile au acordat credite în valoare de 10,2 milioane lei şi un echivalent în RON pentru valută de 162,2 milioane.
  În ciuda fluctuaţiilor de curs din ultimul an, constatăm că populaţia optează în continuare pentru împrumuturile în valută, atunci când vine vorba de contractarea unui credit pe termen lung, destinat achiziţiei de locuinţe.

   

  [articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, 15.martie.2013]

  Sfat scris de Decebal Mureşan

  Postat în 18.04.2013 19:54:03. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 11581 ori; citit de 1916 ori; categoria: Sfaturi financiare
   
 • Comenteaza primul