Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • Şapte motive pentru care poţi cumpăra o locuinţă nouă

  Şapte motive pentru care poţi cumpăra o locuinţă nouă - Sfaturi

  Din 100 de cumpărători care se decid să îşi achiziţioneze o locuinţă, 101 declară că şi-ar dori să cumpere una nouă, dar problema principală este cea legată de preţ. Şi au dreptate. Noile imobile au suprafeţe utile mai mari, finisajele de calitate sunt mult mai scumpe, iar întreaga infrastructură are preţuri care, de multe ori, concurează cu spaţiul de locuit. Cu toate acestea, investiţia într-un spaţiu de locuit nou este mult mai avantajoasă pe termen lung. La asta se gândesc, probabil, mulţi dintre cei care au curajul şi resursele necesare pentru a cumpăra „la cheie“ apartamentul dorit, sau chiar sunt pregătiţi să îşi construiască o casă.

   

  O locuinţă după propriul gust

   

  Este bine ştiut, vechile apartamente nu îndeplinesc niciodată utilitatea la care se gândeşte un proprietar. Tocmai de aceea, ansamblurile noi de apartamente se compartimentează după cum optează viitorul proprietar. Astfel, dormitorul poate fi mai mic, sau mai mare, bucătăria se va numi cu adevărat bucătărie şi nu va avea fereastră în balcon, iar exemplele pot continua. Este poate cel mai important avantaj al unui spaţiu nou de locuit, cu atât mai mult cu cât proprietarul va putea vedea cum stilul impus capătă contur după gustul propriu şi nu după cum altcineva s-a gândit mai înainte. 

   

  Totul este nou, iar lucrările au garanţie

   

  Un imobil deja construit aduce noului proprietar o serie de probleme la care nu s-a gândit. Urmează înlocuirea uşilor, a ferestrelor, poate chiar a întregii instalaţii electrice. NU toate în acelaşi timp, dar acest gene de probleme apar exact când te aştepţi mai puţin: casa este veche, are poate zeci de ani de când a fost dată în folosinţă şi nimeni nu poate anticipa  cu precizie matematică momentul în care vechile materiale cedează. Cât despre locuinţa nouă, dotările de ultimă generaţie vor oferi ani de confort, până la înlocuire, ca să nu mai pomenim de tehnologiile de fabricaţie net superioare şi de plusul de calitate.

   

  Consum energetic redus şi economii importante

   

  Luaţi în calcul numai diferenţa dintre un imobil construit înainte de 1989 şi altul dat recent în folosinţă, pentru a putea discuta despre cvonsumul energetic. Tocmai de acea, proprietarii locuinţelor vechi fac eforturi financiare însemnate pentru anvelopare şi înlocuirea tâmplăriei de lemn cu cea de termopan. Cât despre economii, întrebaţi un proprietar care uitilizează gazele naturale şi are locuinţa etanşată! Pierderile cele mai mari au loc la nivelul ferestrelor, ori tocmai de aceea straturile de geam sunt din ce în ce mai multe, cu tehnologii de izolare şi gaze inerte, pentru acumularea căldurii şi conservarea în interior. Nici nu mai vorbim de zidăria nouă, realizată din materiale de construcţie uşoare şi care conservă căldura. Toate acestea conduc, în final, la facturi mai mici şi la economii în bugetul familiei.

   

  Confort interior sporit

   

  Tocmai pentru că beneficiază de materiale noi, realizate după standarde de calitate. locuinţele noi vin cu o calitate a mediului interior superioară. Nu sunt doar simple vorbe în vânt, izolarea termică şi fonică, dar şi ventilaţia în mediul închis asigură locatarilor o calitate a aerului respirat mult mai bună, cu umiditate controlată, ceea ce se reflectă într-o stare de sănătate bună pentru întreaga familie. Ce efecte poate avea locuitul timp de ani de zile într-un mediu umed, cu mucegai, numai medicul poate spune...

   

  Costuri reduse de întreţinere

   

  Modelele de autoturisme de ultimă oră, asistate de computer, sunt mult mai fiabile decât cele construit acum 20 de ani. Tocmai de aceea sunt mai de încredere. La fel şi locuinţele. Podelele largi şi tavanele înalte nu reflectă doar actualul stil de viaţă. Ele sunt mult mai uşor de întreţinut. Unde sunt covoarele de altă dată? În plus, dacă sunt realizate după standarde şi dimensiuni corecte, toate anexele gospodăreşti, hotele şi gurile de aerisire asigură o circulaţie a prafului controlată, în aşa fel încât să nu ne afecteze.

   

  Facilităţile zonei

   

  Chiar dacă sunt construite la marginile marilor oraşe, noile ansambluri rezidenţiale sunt realizate în baza unor planuri zonale, care pun la dispoziţia locatarilor, în locuri special destinate, magazine, şcoli, verdeaţă şi centre de distracţii. În măsura în care dezvoltatorul imobiliar are la dispoziţie suficient teren, toate construcţiile vor fi aerisite, fără cabluri atârnate pe toţi stâlpii şi vor alterna cu suficiente spaţii verzi. Aceasta înseamnă cu adevărat o dezvoltare armonioasă, ceea ce îi va face pe locatari să se simtă cu adevărat bine în imobilele lor şi în imediata lor vecinătate.

   

  O locuinţă nouă, o viaţă nouă

   

  Aceasta este senzaţia pe care ţi-o oferă întotdeauna o casă în care eşti primul proprietar. Ea reprezintă visul tău, pe când un imobil vechi păstrează între pereţi amintirile şi amprenta vechilor proprietari. Iar, până la urmă, când ai fost ultima oară la magazinul cu haine second-hand? Aşa cum nu te gândeşti că ai putea să porţi hainele altcuiva, tot la fel de bine poţi să te gândeşti că odată şi odată tot îţi vei construi propria casă. Una pentru care să munceşti o singură dată, şi nu zi de zi, pentru a o ţine pe picioare.

   

   

  [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, septembrie 2013]

  Sfat scris de Decebal Mureşan

  Postat în 16.09.2013 11:26:30. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 15040 ori; citit de 1059 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul