Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
  • 6 Sfaturi de ,,aur’’ pentru a obţine o chirie mică

    6 Sfaturi de ,,aur’’ pentru a obţine o chirie mică - Sfaturi

    Ce trebuie să ştii în calitate de chiriaş când îţi cauţi o locuinţă?

    Ȋn momentul în care ai pornit la drum trebuie să îţi cunoşti foarte bine posibilităţile financiare, să te gandeşti la propriile priorităţi şi aşteptări. La prima vedere  nu pare atât de multă bătaie de cap, dar ştii cum se spune până la proba contrarie este important să fii cu capul pe umeri.
    Ȋn prezent, ofertele de pe piaţa imobiliară sunt diverse pentru fiecare client, dar cu toate acestea rămâne de văzut în ce măsură există o sincronizare între cerere şi ofertă, respectiv chiriaş-proprietar.
    Atunci când amintim de relaţia dintre chiriaş şi proprietar trebuie să ştim că este esenţial să avem o atitudine pozitivă, să ne respectam responsabilităţile şi să ne facem cunoscute drepturile.

    Tipologia chiriaşului ideal

     

    Daca îti doreşti o locuinţă bună la un preţ pe măsură trebuie să adopţi o atitudine pozitivă şi să păstrezi o relaţie cât mai bună cu proprietarul. Când ajungi la vizionare trebuie să dai dovadă de inteligenţă şi disciplină, deoarece prima impresie contează în orice situaţie.
     Zis şi făcut. Te întâlneşti cu proprietarul, îţi prezintă locuinţa, te arăţi extrem de  încântat, îţi doreşti din tot sufletul să baţi palma şi să rămâi acolo pe o perioadă lungă. Ce este de făcut mai departe? Ȋncepi discuţiile şi negocierile în vederea obţinerii unei chirii mici. Pasul următor este simplu dacă ştii să gestionezi situaţia în avantajul tău. Aşa îi arăţi proprietarului că tu eşti chiriaşul ideal şi în condiţiile de faţă te poţi înţelege cu el foarte bine pe viitor. Cum trebuie să reacţionezi în situaţia în care aproape l-ai convins să îţi inchirieze la un preţ bun, dar cu toate acestea întârzie să-ţi confirme. Nu îţi rămâne de făcut decât să îţi scoţi asul din mânecă, să arunci ultimile zaruri şi să obţii colaborarea cu el. Dacă te-ai întrebat cum să te apropii de proprietar trebuie să ţii cont de câteva sfaturi utile şi cu siguranţă chiria va atinge preţul dat de tine.

    Reţine  sfaturile de mai jos şi cu siguranţă rezultatele vor fi  pe măsură.

    Criterii şi sfaturi utile să obţii o chirie mică

    1.    Să nu te grăbeşti
    Dacă te hotărăşti să te muţi în chirie nu te arunca imediat. Este bine să ceri părerea unei persoane specializate, să te prezinţi la o agenţie de profil şi să îţi iei toate datele de la agentul imobiliar. Ţine cont de părerile lui, încearcă să mergi exact pe drumul tău; dacă vrei un apartament în centru să nu ajungi la periferie. Analizează ofertele prezentate şi ia decizia înţeleaptă.

    2.    Discută cu prietenii, apropiaţii şi rudele
    Ȋncearcă să vorbeşti cu persoanele din jurul tau, deoarece nu se ştie niciodata ce relaţii au, ce sfaturi îţi pot da, sau de ce nu te pot trimite exact la omul şi locul potrivit. Două minţi luminate sunt de mare ajutor, decât o minte singură şi rătăcită. Ascultă, analizează şi în cele din urma poţi avea ultimul cuvânt.

    3.    Dă dovadă de o impresie bună
    Vino la întâlnire într-o ţinută adecvată, ai grija să-ţi controlezi gesturile, vorbeşte frumos şi arată-i proprietarului ca pe tine te caută. Daca te provoacă ai grija să nu cazi în capcană şi nu te lansa în tot felul de jocuri. Proprietarii nu îşi doresc să auda că fumezi, bei, dai petreceri; de aceea este bine să-ţi controlezi fiecare mişcare şi să dai dovadă de moderaţie.

    4.    Fii chiriaş de termen lung
    Când vine vorba de contract şi de condiţii acceptă să semnezi pe o perioadă de minim 1 an. Nu îi spune că vrei pe 6 luni, deoarece se va gândi că nu eşti o persoană serioasă, nu poate avea încredere în tine.

    5.    Credibilitate
    Proprietarul trebuie să vadă o persoană hotărâtă cu un loc de muncă stabil. Eşti serios, îţi place să fii organizat, îţi poţi achita la timp chiria şi datoriile. Dacă te aude că eşti student, nu ai muncă şi îţi plătesc părinţii se vor gândi automat că nu se pot baza pe tine.

    6.    Fă-te prieten cu un agent
    Nu uita să te înţelegi bine cu agentul imobiliar, pentru că el este omul care te ţine minte, te poate ajuta când ai nevoie şi te informează cu toate oferte bune apărute pe piaţă. De aceea, munca lui trebuie respectată, iar comisionul trebuie plătit.

               Acestea fiind spuse nu este greu şi nici imposibil să îţi găseşti locuinţa perfectă la un preţ mic. E adevărat, oamenii sunt dificili, dar dacă ştim cum să ne comportăm îi putem avea fără nici o problemă de  partea noastră. Cu închirierile imobiliare este exact ca la poker ... dacă ştii să îţi joci bine cartea şi ai şi puţin noroc este imposibil să pierzi.

     

     

    [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Bucureşti, octombrie 2013]

    Sfat scris de Ana-Maria Barbu - Jurnalist

    Postat în 09.10.2013 10:21:58. Vezi pagina lui Ana-Maria Barbu din Constanta

    vizualizat de 27040 ori; citit de 2329 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
     
  • Comentarii (1)
  • Andrei Vizitator Bucuresti
    Sfaturi despre cum sa vopseasca gardul la vizionare ca mai apoi sa-si arate fata. Pana si pentru inchirierea unui apartament trebuie sa ceara parerea prietenilor dupa aceste sfaturi, asta inseamna ca nu va inchiria un apartament nicio data. "Intreaba un prieten" este metoda care rupe de obicei tranzactiile pentru ca parerile "prietenilor" nu sunt obiective. Scriem articole doar ca sa umplem spatiile, adica sa ne aflam in treaba...
    Miercuri, 01 Octombrie 2014 ora 15:55:42

  • Comenteaza si tu