Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • 10 lucruri de care sa tii cont cand faci publicitate imobiliara in presa scrisa

  10 lucruri de care sa tii cont cand faci publicitate imobiliara in presa scrisa - Sfaturi

         In 24 de ani de istorie a pietei imobiliare, am asistat la diverse schimbari in materie de tipar si presa scrisa. De la anunturi simpliste la concepte diferite si marketing colorat. Epoca anunturilor de genul „Centru, 2 cam, dec, et. intermediar”  la mica publicitate a apus, iar astazi ar fi ridicole.

   

          Iata 10 lucruri de care sa tii cont cand faci publicitate imobiliara in presa scrisa, in conformitate cu standardele si cerintele actuale:

   

  1. 1. „ Cu o floare nu se face primavara!” Foarte multi cred ca roadele apar de la prima aparitie. Aparitia sistematica creeaza efectul dorit. Exemplu: Coca-Cola, Mc Donald’s....etc apar in publicitate in mod constant.
  2.  
  3. 2. Marketizeaza ! Scopul este sa vinzi. Vinde! Nu cadea in capcana unui anunt imobiliar de genul: „Tânăr, frumos, necăsătorit, 250.000 euro in cont, tata bancher, posesor auto Porsche. Nu vreau nimic, doar mă laud.”. Mesajul transmis de tine trebuie sa duca la vanzare.
  4.  
  5. 3. Nu complica lucrurile! Vinzi o hala, spune „ vand hala” nu „spatiu ideal depozit farmaceutic ... etc”. Descrierile pompoase pot bulversa si indeparta publicul de la esenta.
  6.  
  7. 4. Afiseaza-te in presa specializata, de profil imobiliar! Daca vrei sa arati ca esti agent imobiliar trebuie sa apari in ziare si reviste imobiliare care se adreseaza celor interesati de imobiliare. Daca apari intr-o revista de moda sau gastronomie, degeaba au tiraj de un milion de exemplare, pentru ca nu atinge publicul tău tintă.
  8.  
  9. 5. Identifica-te! Nu cauta sa copiezi publicitatea altcuiva care iti place. Foloseste aranjarea in pagina proprie, grafica proprie, culori proprii, o identificare a ta, unică.
  10.  
  11. 6. Mărimea nu contează! De multe ori o suprafata mare de publicitate nu are efectul scontat. Repetitia conteaza! Exemplu: o caseta mica in stanga jos, ce se repetă pe sase pagini are un efect mai puternic decat o pagina intreagă, intr-un singur loc.
  12.  
  13. 7. Fii cald, nu rece! Lipsa fotografiei agentului imobiliar din macheta creaza un efect de răceală in pagina. O poza umana transmite caldura, apropiere si face clientul sa se simta mai in siguranta.
  14.  
  15. 8. Esti sigur ca vrei sa machetezi chiar tu ? Discutam ieri cu domnul Mihai Stan de la Ziarul de Imobiliare, care incerca sa rectifice o macheta lucrata de un coleg imobiliar in ... Paint !!!! Apeleaza la un specialist.
  16.  
  17. 9. Arunca in fata mesajul important! Traim in viteza, mancam in viteza, luam decizii in viteza, citim in viteza. Mesajul trebuie perceput din prima secunda, pentru a nu fi ratat. Vrei sa vinzi 3 camere la Casa de Cultură la 45.000 de euro, scrie un titlu de genul „3 camere de vanzare, Casa de Cultură, 45.000 de euro” :))
  18.  
  19. 10. Nu considera ca vremea presei tiparite a apus. Inca se foloseste cu succes in tari cu piete imobiliare dezvoltate. Oamenii citesc cand asteapta la un cabinet, citesc cand asteapta la notariat, citesc cand isi beau cafeaua dimineata sau cand mananca micul dejun la McDonald’s. Oamenii citesc ... daca găsesc un material tiparit langa ei.
  20.  
  21. Eu personal folosesc publicitatea din Ziarul de Imobiliare, pentru ca este singurul ziar de specialitate, 100% imobiliare, ajunge la publicul tinta si prin acest ziar obtin leaduri si pot deservi in mod eficient listingurile de care ma ocup.

   

                                                        Victor Pandele – Broker imobiliar Constanta

  Sfat scris de Victor Pandele - Broker imobiliar

  Postat în 27.09.2014 18:28:20. Vezi pagina lui Victor Pandele din Constanta

  vizualizat de 26148 ori; citit de 1615 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul