Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • Patru sfaturi despre locuinţa de la ţară

  Patru sfaturi despre locuinţa de la ţară - Sfaturi

  Un spaţiu larg, lipsit de liniile drepte şi monotone ale peisajului urban poate fi un adevărat vis, pentru mulţi dintre cei ce fug de agitaţia şi apăsarea oraşului.

  Achiziţionarea unei proprietăţi în zona rurală aduce avantajele unui teren mai ieftin şi mare aflat la dispoziţie, mai puţin trafic şi mai multă linişte şi foarte multă vegetaţie şi aer curat. Toate aceste avantaje pot fi determinante, în momentul în care apare opţiunea fie de a te muta definitiv într-o aşezare limitrofă unui mare oraş, sau pentru a construi o casă de vacanţă, care să se transforme într-o reşedinţă permanentă, în momentul pensionării.

   

  Însă, dincolo de un tablou idilic, viaţa de zi cu zi într-o aşezare rurală are şi unele părţi mai puţin atractive, care de multe ori explică preţurile mici de achiziţie şi care pot cântări mult mai mult, în balanţa confortului.

   

  Apa curentă şi electricitatea

   

  În ultima perioadă, aşezările mici din apropierea marilor oraşe au fost racordate la apa curentă, dar în multe situaţii, aceasta poate fi subdimensionată, pe măsură ce localitatea se populează cu tot mai mulţi orăşeni.

  În alte cazuri, localnicii se bazează pe fântâni, ceea ce elimină din start garantarea calităţii apei furnizate, sau preluarea celei menajere. Într-un astfel de caz, proprietarul une locuinţe în mediul rural, bişnuit cu tot confortul citadin, va fi nevoit să investească suficienţi bani, pentru a se asigura că apa necesară nevoilor casnice întruneşte calităţi de bază, care pot fi asigurate prin testări periodice.

   

  În ceea ce priveşte sistemul de preluare a apei menajere, este necesară construirea unei fose septice, sau măcar asigurarea că cea existentă la momentul achiziţiei este funcţională şi bine dimensionată pentru consumul generat de locatarii imobilului. Chiar dacă pare ultimul lucru la care te poţi gândi în momentul în care îţi plănuieşti o casă la ţară, fosa septică este unul dintre cele mai importante aspecte casnice care te poate scuti de multe bătăi de cap. Pe de altă parte, electricitatea este un alt factor care îţi poate da planurile peste cap.

  Reţelele de distribuţie sunt depăşite şi nici nu vor fi prea curând înlocuite de cei preocupaţi mai mult să înghită banii din facturi, fără să clintească un deget. Este o realitate care nu le face cinste, dar nici nu ne ajută cu ceva. În astfel de cazuri, rezistă cine poate. Sau, cine are măcar un generator electric, folosit în situaţii de avarie. În lipsa curentului, proprietarul trebuie să îşi asigure şi un sistem de încălzire clasic, cu lemne. Chiar şi apa din fântână are nevoie de o pompă electrică...

   

  Drumurile de acces

   

  De fapt, cu acestea ar fi trebuit să începem, fiindcă infrastructura rutieră este principalul factor de civilizaţie al unei ţări cu oameni care se respectă. Iar noi nu prea avem drumuri...

  Cu alte cuvinte, în situaţia în care calea de acces către locuinţă face parte din proprietatea personală, toate costurile vor fi suportate de proprietar, iar în cazul în care drumul comunal trece prin faţa mai multor case, situaţia se schimbă, iar costurile sunt suportate... tot de proprietar, că doar nu o să vină mereu Primăria să le pietruiască!

  Nu este de glumă, dar pe timp uscat praful se va ridica la trecerea oricărui vehicul, iar în sezoanele cu ploi şi zăpezi, noroiul va fi din ce în ce mai mare.

   

  Pentru a depăşi acest impediment, singurul avantaj ar fi cel legat de faptul că o îmbunătăţire a căii de acces ar putea fi suportată de mai mulţi proprietari, aflaţi în „suferinţă“.

   

  Gunoiul menajer şi gardul vecinului

   

  Sistemul urban de salubritate poate fi considerat uneori un produs de lux, pentru că multe aşezări urbane nu dispun de aşa ceva. Există, în unele cazuri, spaţii de depozitare a resturilor menajere în afara localităţii, dar drumul până acolo nu este unul prea scurt.

  Prin urmare, deşeurile de hârtie se pot depozita provizoriu, ca şi frunzele şi resturile vegetale, iar totul se poate arde, pentru a vă scuti de alte greutăţi, astfel âncât sacul de gunoi să fie cât mai uşor. Cât despre vecinul de curte şi obiceiurile lui, ar fi mai puţin probabil ca muzica dată prea tare să zumzăie prin pereţi şi să vă deranjeze, în schimb alte obiceiuri de-ale sale vă pot pune la încercare: animalele de curte pot fi uneori gălăgioase, la ore nepotrivite, cum sunt şi utilajele de care dispune, cum ar fi maşina de tuns iarba, sau tocătorul de resturi vegetale. Cât despre terenul de dincolo de gard, proaspăt fertilizat cu gunoi de grajd, există voci care susţin că poate alunga cele mai colorate vise despre viaţa idilică de la ţară...  

   

  Şi o mulţime de alte întrebări

   

  Sunt multe alte probleme de care trebuie să ţineţi cont, dacă puteţi depăşi obstacole de genul celor enumerate anterior şi credeţi că vă veţi simţi bine într-un loc departe de stresul oraşului. Traiul la curte cere mai multe eforturi, sau, cum bine spun unii, la casă este mereu câte ceva de făcut, pe lângă curăţenie şi reparaţii.

  De aceea, în momentul în care cineva chiar este dispus să facă o investiţie într-o locuinţă la ţară, ar avea nevoie şi de alte informaţii, care îi pot fi oferite fie de agentul imobiliar sau pot fi obţinute direct: care este gradul de ordine şi linişte publică din zonă, cum arată drumurile după o săptămână de ploi, cât de curat şi ecologic este solul şi ce utilităţi şi servicii pot asigura la faţa locului angajaţii Primăriei.

  Multe dintre răspunsuri pot fi obţinute de la faţa locului, chiar şi de la viitorii vecini, pentru că puţini sunt cei care nu pot fi sociabili şi gata să vă dea o mulţime de răspunsuri despre locul care vă interesează.

  Sfat scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 08.04.2015 11:31:08. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 19346 ori; citit de 1194 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul