Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Sfaturi


vezi cele mai citite sfaturi anunta-ma cand se adauga Sfaturi imobiliare noi
 • Câteva motive pentru care statutul de proprietar este mai bun decât cel de chiriaş

  Câteva motive pentru care statutul de proprietar este mai bun decât cel de chiriaş - Sfaturi

  Mulţi oameni aleg închirierea unei locuinţe, în loc să cumpere una, dar cu costuri mai mari; ar fi timpul unei reevaluări, dacă într-adevăr se merită întârzierea momentului achiziţiei unei locuinţe.

  Oricum ar fi, chiar şi în situaţia unui preţ mai ridicat, statutul de proprietar este totuşi superior celui de chiriaş şi aduce câteva avantaje. Dacă stăm să ne gândim, chiriile au crescut constant; cine are memorie bună, ţine minte că în anii '90 un proprietar se mulţumea şi cu 100 de euro pentru un apartament nemobilat!

  În plus, în situaţia în care rata unui credit imobiliar este egală cu suma lunară a unei chirii, atunci tot cumpărarea unei locuinţe este o opţiune mai bună. Mergând pe aceeaşi linie, o variantă la îndemână este, de departe, cea a achiziţiei unui apartament.

  O familie cu venituri bune nu ar trebui să se îndoiască în nici un moment de capacitatea de a obţine finanţare pentru cumpărarea unui apartament. În plus, există cel puţin două argumente care pledează în favoarea statutului de proprietar, faţă de ipostaza unui simplu plătitor de chirie.

  Economii la bugetul familiei şi mai mult timp liber

   

  Nu ignoraţi perspectiva în care veţi putea ajunge, în scurt timp, să plătiţi mai mult pe chirie decât rata unui credit ipotecar.

  Evident, mai sunt şi cheltuielile cu întreţinerea, dar, în orice caz, viaţa la bloc este mai ieftină, mai ales în situaţia în care suprafaţa utilă a apartamentului este una medie. Sigur, apartamentul va fi mai mic, în comparaţie cu o casă destinată unei familii, dar şi plăţile alocate utilităţilor vor fi mai mici.

  În general, veți plăti mai puțin pe întreținerea unui apartament decât dacă ați achiziționa o casă.

  Desigur, viaţa la bloc are unele neajunsuri, dar, în orice caz, cheltuielile comune împărţite la mai mulţi locatari vor însemna mai puţină bătaie de cap. Uitaţi astfel de costurile înlocuirii unei conducte principale de apă, de banii înghiţiţi de spaţiile verzi şi de costurile reparării unui acoperiş.

  Pe de altă parte, puteţi avea mai mult timp liber la dispoziţie, pentru că viaţa la bloc nu mai implică îngrijirea zilnică a spaţiilor verzi, sau curăţatul zăpezii în anotimpul rece. În plus, proprietarul unei case va avea mai puţini vecini cu care să se întâlnească zi de zi.

  Dar, dacă locuiți într-un bloc, în apropierea unei universități sau într-o zonă urbană, există mai multe şanse să vă faceţi prieteni noi, apropiaţi de vârstă şi de preocupări.

   

  Posibilitatea unei investiţii solide

   

  O achiziţie imobiliară reuşită va aduce cu sine şi una dintre cele mai sigure modalităţi de a vă pune banii la adăpost: un apartament bun, într-o zonă cu perspectivă nu îşi va pierde niciodată valoarea, ba chiar o va spori în timp.

  Mai apare apoi şi o altă posibilitate: dacă intenționați să locuiţi în apartament doar pentru doar câțiva ani, închirierea lui vă va crea posibilitatea obţinerii unui venit constant.

  Prin urmare, credem că aveţi motive suficiente să reflectaţi dacă nu a sosit momentul să faceţi pasul către o achiziţie imobiliară reuşită.

   

  [articol apărut în Ziarul de imobiliare, ediția de Constanța din noiembrie 2015]

  Sfat scris de Mihai Stan - Administrator portal

  Postat în 06.11.2015 10:56:01. Vezi pagina lui Mihai Stan din Constanta

  vizualizat de 19092 ori; citit de 3334 ori; categoria: Sfaturi imobiliare
   
 • Comenteaza primul