Ce apreciază chiriaşii la un [...]">
Acest site folosește cookie-uri pentru a analiza traficul și a cuantifica anunțurile. Află mai multe OK

Sfaturi imobiliare, Casa, Gradina si Amenajari, Sfaturi financiare, Sfaturi juridice, Intrebari frecvente, Pregatire si specializare, Articole proprii, Articole parteneri, TopEstate în Presa,

Tip tranzacţie
Tip proprietate
Adauga anunt

Articole imobiliareLumea imobiliara

Pregatiri si specializari


vezi cele mai citite Pregatiri si specializari anunta-ma cand se adauga articole cu tema Pregatire si Specializare
 • Se apropie sezonul închirierilor

  Se apropie sezonul închirierilor - Pregatiri si specializari

  Ce apreciază chiriaşii la un imobil

   

  Este deja cunoscut, luna septembrie aduce o creştere a contractelor de închiriere. În bună măsură, tendinţa este dată de studenţii care se întorc la studiu şi care, de multe ori, preferă să se asocieze, pentru a închiria un apartament. Confortul faţă de cămin este net superior, condiţiile sunt mult mai bune, iar împărţirea costurilor între doi, sau trei parteneri, face mult mai suportabile costurile.

  Ţinând cont de această perioadă, mulţi proprietari îşi fac socoteli pe termen lung şi oferă locuinţele cu chirie. Însă asta nu e tot. Un apartament pe placul locatarului temporar, într-o marjă a preţurilor acceptabilă nu reprezintă singurele elemente pe care le are în vedere chiriaşul. Deşi poate părea perfect, pentru el este important nu doar apartamentul în sine, ci întreaga zonă din apropierea spaţiului care îi va fi cămin pentru o perioadă de timp: o locuinţă primitoare, în apropierea principalelor facilităţi- magazine, spaţii de distracţie etc.

  Toate acestea contează, ori tocmai de aceea unele apartamente se închiriază repede, iar altele aşteaptă goale şi încarcă nota de plată a proprietarului. Chiriaşii ţin cont întotdeauna de mai multe lucruri.

   

  Mediul local dă valoare

   

  Când cineva doreşte să scoată din buzunare o sumă importantă pentru a locui cu chirie, începe prin a inspecta zona apropiată. Curiozitatea va da rezultate imediat. Vor fi găsiţi vecini gata să ofere informaţii despre locuinţă, despre proprietar, dar şi despre ceilalţi locatari. Apoi, întreaga vecinătate inspectată la ore diferite ale zilei îl ajută pe chiriaş să îşi facă o idee despre cât de sigură este zona.

  Chiar aşa, este sigur să ieşi la plimbare după lăsarea întunericului? Cu cine te vei întâlni pe drum? Prezenţa unui echipaj de Poliţie este un motiv de linişte, sau, dimpotrivă, conduce la ideea că există persoane certate cu legea prin apropiere?

   

  Comerţul de cartier, sau mall-ul?

   

  Pentru mulţi dintre noi, apropierea de un mare complex comercial reprezintă avantaje imense, dată fiind distanţa mică şi timpul câştigat cu aprovizionarea. Pentru alţii însă, tocmai vitrinele mari şi intens luminate, gălăgia şi aglomeraţia de maşini înseamnă tot atâtea motive pentru a se gândi că o locuinţă într-o astfel de zonă nu va reprezenta un loc liniştit. Nu vorbim aici de tendinţa occidentală, în care prezenţa unui mall sau a unui fast-food arată că avem de-a face cu un cartier muncitoresc.

  Totuşi, magazinele de cartier şi starea lor pot „vorbi“ mai mult despre situaţia financiară şi gradul de prosperitate din zonă. Dacă acestea prosperă, înseamnă că ne aflăm într-un cartier cu oameni serioşi şi aşezaţi, care nu vor tulbura niciodată liniştea locuitorilor. Dacă, dimpotrivă, vom găsi magazine închise sau a căror activitate este oprită, este limpede că oamenii din vecinătate nu o duc prea bine, iar locuinţa închiriată se află practic într-un loc care nu va conferi confort şi siguranţă.

  Pe de altă parte, sunt chiriaşi care caută locuinţe mai mari, pentru că au familie, iar pentru ei, locuinţa ideală este una situată în apropierea unei şcoli, sau grădiniţe.

   

  Imobilele bine întreţinute din apropiere dau valoare zonei

   

  Poate părea prea mult, dar nimeni nu va nimeri orbeşte într-o zonă „devastată“, doar de dragul de a face fericit un proprietar, cu o chirie usturătoare.

  Chiriaşii cu „vechime“ ţin cont de blocurile sau casele din vecinătate şi ţin cont de faţadele bine întreţinute. Chiar şi maşinile parcate în apropiere pot arăta, prin valoarea lor, dacă ne aflăm într-un cartier „select“, sau vom avea doar vecini ce îşi permit maşini aduse din Bulgaria, cu tabla abia ţinându-se pe caroserie. Asta înseamnă o calitate scăzută a nivelului de trai şi o poziţie socială mai joasă.

  Chiar şi mai multe anunţuri de vânzare ale unor imobile relativ apropiate poate trage un semnal de alarmă, fiindcă poate însemna, de asemenea, că întreaga zonă suferă o deteriorare a reputaţiei, iar locul se va transforma, dacă nu s-a întâmplat deja, într-unul cu probleme, în care chiriaşul poate risca să fie agresat, furat, maşina să-i fie deteriorată, sau copilul să nu aibă parte de un mediu propice de creştere.

   

   

  [Articol apărut în Ziarul de Imobiliare, ediţia de Constanţa, septembrie 2013]

  Specializare scris de Decebal Mureşan

  Postat în 16.09.2013 10:39:32. Vezi pagina lui Decebal Mureşan din Constanta

  vizualizat de 68443 ori; citit de 2565 ori; categoria: Pregatire si specializare
   
 • Comenteaza primul