Home > Imobiliare > Sfârşit de an cu preţuri neschimbate ale locuinţelor din Constanţa

Sfârşit de an cu preţuri neschimbate ale locuinţelor din Constanţa

medie preturi decembrie apartamente constanta

Preţuri neschimbate pentru locuinţele din Constanţa

Pe fondul scăderii ofertei, era de aşteptat ca ultima lună din an să aducă vânzări la preţuri în creştere uşoară. Apartamentele s-au vândut puţin mai bine în luna decembrie, faţă de noiembrie. Creşterea a fost una de cel mult 0,9%, conform analizei portalului Top Estate, deşi trebuie să ţinem cont că în comparaţie cu perioada similar a anului trecut, înregistrăm o scădere de circa 25 euro pe metrul pătrat.

Pentru a reveni la prognoza Top Estate, în decembrie am avut la Constanţa un preţ mediu de vânzare pe metrul pătrat de 852 euro. Este puţin mai bine ca în noiembrie, dar preţul lunii decembrie 2013 a fost de 875 euro pe metrul pătrat.

Cert este că, în acest context, preţul actual este unul care s-a menţinut aproape neschimbat de peste 10 luni. Să mai spunem că, în calculul lunii decembrie, mai sunt de reţinut următoarele prognoze ale portalului Top Estate: marja medie a preţurilor de vânzare pe metrul pătrat este cuprinsă între 805 şi 900 euro, iar optimul de cumpărare se situează între 716, până la 1.000 euro per metru pătrat al suprafeţei utile.

Conform portalului Top Estate, apartamentele cele mai ieftine din Constanţa se află scoase la vânzare în zona Tomis Nord, au două camere şi sunt nedecomandate. La suprafeţe de 28 şi 33 de metri pătraţi, apartamentele au preţuri de pornire de 22.400, respectiv 24.500 euro. Maximul se înregistrează în cazul unui apartament cu cinci camere, decomandat, din zona Faleză Nord, de 327 de metri pătraţi, pentru care proprietarul cere 425.000 euro, la un preţ pe metrul pătrat de 1299 euro.

Mihai Stan

Mihai Stan

Economist de profesie, familist de placere, blogger in timpul liber și evaluator & agent imobiliar ca ocupație.

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Citit de 2,498 ori.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.