Home > Pregatire si specializare > 7 mari “secrete” pentru succesul în vânzări

7 mari “secrete” pentru succesul în vânzări

secrete ale succesului in vanzari

7 secrete pentru succesul in vanzari

Dacă eşti student într-ale vânzărilor, eşti fără îndoială familiar cu Brian Tracy. Încă sunt vii amintirile când, la începutul carierei mele, ascultam clasicul program al lui Brian pe caseta “Psihologia vânzărilor”. La fel ca majoritatea materialelor solide de vânzări, acesta este relevant şi astăzi.

Si îmi aduc aminte că imediat ce am început pe cont propriu, l-am vazut pe Brian la un seminar. Am fost uimit de grandoarea sa şi de cunoştintele sale ample de vânzări, precum şi de împărtăşirea sfaturilor despre motivare, atitudine şi succesul în viaţă. Este unul din maeştrii tuturor timpurilor.

Si încă este acolo. Brian a facut echipă cu fiul său în vanzari, Michael Tracy, pentru a scrie “Succesul nelimitat în vânzări: 12 paşi simpli pentru a vinde mai mult decat ai gândit vreodată că este posibil” (Unlimited Sales Succes: 12 Simple Steps for Selling More than You Ever Thought Possible).

Iubesc cărţile de vânzări care îmi conferă sfaturi practice solide şi bun simţ. Nu teorie şi “ar trebui să”. Această carte oferă informaţii concrete.
Obţine-le şi tu.

Iată doar câteva idei şi sfaturi adaptate din această carte.

  1. Fii serios în munca ta. “Orice mai puţin decât angajamentul pentru excelenţă este o acceptare inconştientă a mediocrităţii”, susţine Tracy. Când iei o decizie de a fi cel mai bun în ceea ce faci, viaţa ta începe să se schimbe, şi esti pe calea de a ajunge în primii 10% din domeniul tău.
  2. Identifică abilitatea care limitează succesul tău în vânzări. Ce abilitate, dacă ai dezvolta-o până la excelenţă, te-ar ajuta să îţi dublezi vânzările şi venitul? Scrie răspunsul, determină ce trebuie să înveţi şi să faci, iar apoi şi începe. Când vei stăpâni această abilitate, pune-ţi din nou întrebarea.
  3. Alege-ţi cu grijă prietenii. “Câştigătorii se asociază cu câştigătorii”, observa Tracy. “Când iti schimbi gandirea si devii un optimist convins in legatura cu tine si potentialul tau, vei incepe sa atragi in viata ta alti oameni care gândesc şi simt la fel.” Mai mult, persoanele negativiste si nefolositoare se vor indepărta.
  4. Alege să trăieşti pentru totdeauna. Determină nivelul de aptitudini fizice si energia de care ai vrea sa te bucuri tot restul vietii tale – pana la varsta de 90 de ani sau mai mult. Dupa aceea examineaza-ti obiceiurile actuale legate de sanatate, cu prioritate pe imbunatatire. “Treaba ta”, subliniază Tracy, “este să ai excelentă grijă de tine astăzi, astfel încat să traiesti atât de mult pe cât ti-ai propus si să te simti minunat cu tine pe tot parcursul drumului”.
  5. Practică vizualizarea creativă. “Cand vizualizezi si te vezi pe tine ca fiind calm, increzator, pozitiv si plin de succes, mintea ta subconstienta interpreteaza aceasta imagine ca o comandă si organizează comportamentul tău exterior astfel incat să corespundă cu imaginea interioară”, sustine Tracy. Persoana pe care o “vezi” este persoana care vei deveni.
  6. Practică auto-conversatia pozitivă. ”Cele mai puternice cuvinte din lume sunt acelea pe care ti le spui tie insuti”, declara Tracy. In loc sa te arunci in indoieli autodistructive, spune-ti: “Pot sa fac asta”. Cand repeti mesaje pozitive, le programezi in mintea ta pana cand devine natural sa actionezi in concordanta cu acestea.
  7. Începe şi continuă. Fii extraordinar de energic si de orientat catre actiune, cu un sentiment de urgenta. “Asa cum spune Albert Einstein”, noteaza Tracy, ”nimic nu se intampla pana cand ceva nu se misca.” Treaba ta este sa actionezi.

(Traducere de Cati Visinescu, după “Seven Top Secrets for Success in Selling” de Art Sobczak’s.)

Mircea Enescu

Mircea Enescu

Mircea Enescu este trainer senior de vanzari, autorul cartii „Cum sa gasesti noi clienti – 12 metode de succes verificate in Romania, insotite de exemple detaliate“ si al Raportului Special „Cum sa vinzi chiar daca ai preturi mari”, lucrari editoriale electronice pe care le poti primi imediat, automat si gratuit daca vizitezi adresa www.curs-vanzari-intensiv.ro

More Posts - Website

Citit de 4,074 ori.
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.